В Житомирській області уряд запровадив нову форму тимчасового догляду і виховання дитини,яка перебуває у складних життєвих обставинах

В Житомирській області уряд запровадив нову форму тимчасового догляду і виховання дитини,яка перебуває у складних життєвих обставинах

17.03.17 10:47 0 433
16 березня, Кабінет Міністрів прийняв постанову "Деякі питання здійснення патронату над дитиною", що визначає механізм запровадження патронату над дитиною та порядок організації діяльності сім'ї патронатного вихователя.

Зокрема, цим актом, розробленим Мінсоцполітики, затверджено Порядок створення та діяльності сім'ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя; Порядок оплати послуг патронатного вихователя та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя; Типовий договір про патронат над дитиною.

У Мінсоцполітики наголошують, що з прийняттям цієї постанови Урядом буде забезпечено запровадження інноваційної послуги підтримки такої вразливої категорії населення як сім'ї з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. Водночас важливим є й те, що тимчасовий догляд і виховання дитини в професійно підготовленій сім'ї патронатного вихователя є альтернативою її влаштуванню до притулку, центру соціально-психологічної реабілітації чи школи-інтернату, підкреслюють фахівці.

У Державному бюджеті України на 2017 рік вже передбачено кошти на створення та функціонування 154 патронатних сімей.

Впродовж 2017–2018 років оплата послуг патронатного вихователя та виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя будуть здійснюватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Передбачається, що з 1 січня 2019 року фінансування видатків щодо патронату над дитиною буде здійснюватися за рахунок місцевих бюджетів.

Довідково:

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернівці: Чергова ...

КОМЕНТАРІ