Житомирщина: у наступному навчальному році ПТНЗ області мають сформувати регіональне замовлення за новим порядком

Житомирщина: у наступному навчальному році ПТНЗ області мають сформувати регіональне замовлення за новим порядком

17.03.17 10:32 0 592
Пріоритетні напрямки діяльності професійно-технічних навчальних закладів у 2017 році – впровадження нового Порядку формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та зміцнення матеріально-технічної бази.

Про це говорила 16 березня, із керівниками ПТНЗ т.в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Липовецька.

«При наборі на новий навчальний рік неодмінно маємо сформувати регіональне замовлення за новим Порядком та врахувати, які професії користуються попитом, а які взагалі потрібно виключити. Кожен випускник має мати своє перше робоче місце», – сказала Ольга Липовецька.

За новим Порядком формування регіонального замовлення має бути врахований попит та пропонування робочої сили на ринку праці області; кількість випускників, які не можуть знайти роботу; потреби у підготовці робітничих кадрів, враховуючи потреби нових підприємств, у тому числі з іноземними інвестиціями.

Також вона додала, що необхідно модернізувати навчально-матеріальну базу в ПТНЗ області. «Ми з вами маємо її оновлюватися кожного року, щоб наші з вами діти мали змогу користуватися сучасною технікою», – сказала Ольга Липовецька.

Крім цього, керівників професійно-технічних навчальних закладів ознайомили із діяльністю робочої групи з питань оптимізації ПТНЗ.

В Житомирі планується створення чотирьох центрів професійно-технічної освіти:

* Центр професійно-технічної освіти сфери обслуговування;

* Центр професійно-технічної освіти сфери промислово-технічного напрямку;

* Центр професійно-технічної освіти сфери інженерно-будівельного напрямку;

* Центр багатопрофільної професійно-технічної освіти.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Очільник Тернополя взяв ...
Наступна новина: Степан Барна: Порядок має ...

КОМЕНТАРІ