За 64 млн грн від оптимізації інтернатних закладів Житомирщини можна збудувати 2 дитячих садочки

За 64 млн грн від оптимізації інтернатних закладів Житомирщини можна збудувати 2 дитячих садочки

17.03.17 11:17 0 508
Будівництво корпусу лікувального закладу, школи або 2 садочків, чи 2 кілометри доріг, чи повна термосанація 10-12 шкіл, чи створення європейських умов у десятках навчальних закладів – такі проекти можна реалізувати за 64 млн грн.

А це саме така сума, яку можна економити щороку, реформувавши інтернатні заклади у Житомирській області, при цьому не утискаючи прав дітей.

У деяких інтернатних закладах Житомирщини на 2017 рік вартість навчання та перебування однієї дитини доходить до 150 тисяч гривень. Чи багато батьків мають можливість вкладати у свою дитину такі кошти? І які умови мають бути за цю ціну? Натомість діти у таких закладах виділених коштів на себе явно не відчувають.

Крім того, в інтернатних закладах області кількість працівників майже дорівнює кількості вихованців. Виходить, що на одну дитину – один працівник. Ні обласний, ні державний бюджети не потягнуть оплачувати індивідуальну няньку кожній дитині. Навіть і за таких умов і виховання, і навчання бажає кращого.

Створювати комфортні умови для життя, забезпечувати якісне навчання з кваліфікованими викладачами – саме такою є мета оптимізації інтернатних закладів. А збереження самих інтернатів та нефункціональних ставок – нераціональне рішення, яке не принесе жодної користі для дітей.

Залишати дітей на вулиці ніхто не збирається. Батькам запропонують обрати заклад з кращими умовами або ж альтернативну форму навчання.

Маєте контраргументи на цю тему – долучайтеся до обговорення рекомендацій робочої групи за участю депутатів обласної ради усіх фракцій, представників навчальних закладів та громадськості, яке відбудеться завтра, 17 березня, о 14.00 год. у малій залі ОДА (майдан Корольова, 1).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 17 лучан отримали статус ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ