Рівненщина: на Сарненщині припинено факт незаконного видобутку бурштину та повідомлено про підозру активному учаснику опору правоохоронцям

Рівненщина: на Сарненщині припинено факт незаконного видобутку бурштину та повідомлено про підозру активному учаснику опору правоохоронцям

18.03.17 10:00 0 654
Під час відпрацювання території поблизу смт. Клесів Сарненського району працівники оперативного штабу з протидії незаконному видобутку бурштину 16.03.2017 виявили близько 30 осіб, які незаконно видобували «сонячне» каміння за допомогою двох мотопомп.

Після того, як правоохоронці припинили кримінальне правопорушення та вилучили спеціальне обладнання у копачів, останні почали перешкоджати роботі поліцейським та намагалися повернути мотопомпи. На неодноразові вимоги працівників поліції покинути місце події та не чинити опір старателі не реагували, а навпаки поводили себе зухвало, погрожували фізичною розправою, загородивши виїзд поліцейських автомобілів зрізаними деревами та за допомогою спеціально пристосованих засобів типу «Кошки».

Працівникам оперативного штабу поліції вдалося даний інцидент врегулювати, а також затримати активного учасника опору поліцейським – 43 річного жителя смт.Клесів, якого разом із вилученими мотопомпами доставлено до Сарненського відділу поліції.

Чоловіку 17.03.2017 повідомлено про підозру в організації та участі у масових заворушеннях, здійсненні опору та насильства щодо працівників правоохоронних органів (ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст 294, 342, 345 КК України). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування, процесуальне керівництво яким здійснює Сарненська місцева прокуратура.

На даний час проводяться слідчі дії з метою встановлення інших осіб, причетних до кримінальних правопорушень.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури

Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що собою представляє ...
Наступна новина: У Волинській області набрав ...

КОМЕНТАРІ