В Луцьку нарахування ЄСВ на винагороду за цивільно-правовими договорами

В Луцьку нарахування ЄСВ на винагороду за цивільно-правовими договорами

18.03.17 10:24 0 517
Фахівці Луцькоюї ОДПІ Головного управління ДФС у Волинській області повідомляють. що Державна фіскальна служба України у листі від 15.02.2017 №3128/6/99-99-13-02-03-15 роз'яснила порядок нарахування ЄСВ на суми виплаченої винагороди за цивільно-правовими договорами.

Якщо працівник підприємства, перебуваючи у трудових відносинах з роботодавцем, одержує дохід у вигляді заробітної плати та виконує роботу (надає послуги) відповідно до цивільно-правового договору отримуючи винагороду, то до бази нарахування єдиного внеску за звітний місяць включаються як заробітна плата (дохід), так і сума винагороди.

При цьому, якщо база нарахування єдиного внеску буде меншою за розмір мінімальної заробітної плати, то єдиний внесок розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати та ставки єдиного внеску у розмірі 22%.

У разі якщо працівник отримує дохід у вигляді винагороди за договором цивільно-правового характеру, який не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, єдиний внесок нараховується виходячи з розміру єдиного внеску 22% на фактично нараховану винагороду за договором цивільно-правового характеру незалежно від її розміру, але з урахуванням максимальної величини бази нарахування.

Відділ організації роботи Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Студентство ...

КОМЕНТАРІ