Луцьк: відбулася презентація ТОВ «ЕНЕРГО-ТЕХ-ІНВЕСТ» «Енергосервісні контракти»

Луцьк: відбулася презентація ТОВ «ЕНЕРГО-ТЕХ-ІНВЕСТ» «Енергосервісні контракти»

18.03.17 13:11 0 857
У конференц-залі Палацу культури міста Луцька відбулася презентація ТОВ «ЕНЕРГО-ТЕХ-ІНВЕСТ» «Енергосервісні контракти», яку провів генеральний директор цього товариства Сергій Сокур.

У зустрічі взяли участь директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу з енергозбереження Костянтин Патракеєв, заступник директора департаменту фінансів та бюджету, начальник бюджетного відділу Алла Саприка, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, заступник начальника управління капітального будівництва Микола Цвірук, заступник начальника управління охорони здоров'я Віктор Глухманюк, директор КЗ Луцький міський центр фізичного здоров'я «Спорт для всіх» Наталія Назарук, інженер управління освіти Юрій Коцур.

У вступному слові Костянтин Патракеєв акцентував, що міська влада Луцька велику увагу приділяє енергоефективності. Є позитивний досвід залучення інвестицій для впровадження енергоефективних заходів. Тож важливо намітити шляхи співпраці з “Енергосервісними контрактами”.

12 травня 2016 року, в рамках проведення 2-го масштабного Форуму енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель» було підписано "Меморандум про партнерство щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ" між Держенергоефективності та Луцькою міською радою.

Відповідно до Меморандуму, Луцька міська рада взяла на себе зобов'язання здійснення енергоефективних заходів та підвищення енергоефективності у будівлях бюджетних установ шляхом укладання енергосервісних договорів, що дозволить досягнути показників комфорту у приміщеннях, не збільшуючи видатки з бюджету.

Сергій Сокур у своїй презентації акцентував на важливості впровадження енергоефективності. Адже велика кількість об'єктів, що були споруджені у 80-90-ті роки минулого століття, споживають велику кількість енергоносіїв, адже тарифна політика у той час була дуже лояльною. Теперішній час вимагає зовсім інших підходів. Як приклад, він зупинився на позитивному досвіді Данії, Швеції, Німеччини. Він зауважив, що важливо не тільки вміти знайти кошти, а й максимально ефективно їх використати на впровадження енергоефективних заходів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні запустили ...
Наступна новина: Вінничина: завершено ...

КОМЕНТАРІ