Вінничина: завершено розслідування щодо членів агентурно – інформаторської мережі терористичної організації «ДНР» зі скеруванням до суду обвинувального акту

Вінничина: завершено розслідування щодо членів агентурно – інформаторської мережі терористичної організації «ДНР» зі скеруванням до суду обвинувального акту

18.03.17 13:18 0 644
Складанням прокуратурою Вінницької області обвинувального акту та направленням провадження до суду завершено розслідування кримінального провадження щодо 5 членів агентуроно-інформаторської мережі терористичної організації «ДНР», які утримуються під вартою.

На підставі сукупності зібраних доказів встановлено, що група із 5 осіб (громадян України) діяла у м. Торецьк Донецької області, на лінії розмежування, та систематично надавала ватажкам бойовиків на непідконтрольну українській владі територію «ДНР» інформацію розвідувального характеру щодо місць дислокації , чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції, а також понесені втрати.

Надана інформація використовувалася бойовиками для здійснення диверсійних атак та обстрілів місць дислокації військовослужбовців, військової техніки Збройних сил України, а також обстрілів мирного населення на підконтрольній українській владі території.

Наразі прокуратурою області, що здійснює процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні, здійснюється підтримання державного обвинувачення у Вінницькому міському суді. Санкція інкримінованої обвинуваченим статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, з конфіскацією майна.

Разом з цим, прокуратурою області на даний час здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням по 8 кримінальних провадженнях цієї ж категорії, за якими УСБУ у Вінницькій області заочно оголошено підозру 4 ватажкам бойовиків та отримано судовий дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування. По інших провадженнях тривають негласні розшукові слідчі дії щодо 4 фігурантів із числа бойовиків та агентів терористичної організації «ДНР», збираються докази їх антидержавної злочинної діяльності.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: відбулася ...
Наступна новина: Чернігів: «Українська ...

КОМЕНТАРІ