На Вінничині шляхи попередження суїцидальної поведінки у дітей обговорювали тиврівські психологи (+фото)

На Вінничині шляхи попередження суїцидальної поведінки у дітей обговорювали тиврівські психологи (+фото)

18.03.17 17:22 0 736
На методичному об'єднанні працівників психологічної служби Тиврівського району обговорювали актуальні напрямки здійснення належного психологічного та соціально-педагогічного супроводу навчально-виховного процесу, просвітницько-профілактичної роботи з питань попередження ризикованої та суїцидальної поведінки учнівської молоді.

На засідання, яке проводилось в рамках психологічних візій децентралізованої освіти, була запрошена методист Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Вікторія Козачишина. Також на семінарі були присутні працівники психологічної служби району, методист Світлана Мосієнко, завідувач ПМПК Лідія Какулія.

Теоретичну частину розпочала методист з психологічної служби району Світлана Мосієнко, яка презентувала роботу працівників психологічної служби щодо шляхів попередження ризикованої та

Практичний психолог навчального закладу Яна Буйволова провела тренінгове заняття на тему: «Вплив методів ефективного спілкування у повсякденному житті на світосприйняття людини». В ході заняття були використані різні методи, спрямовані на взаємодію та активізацію використання ефективного спілкування: робота в групах, мозковий штурм, інформаційне повідомлення, презентація, дискусія.

Інтерактивне заняття «Психологічна майстерня для батьків» провела Вікторія Козачишина, в ході заняття присутні мали можливість розглянути 7 компонентів системи роботи з профілактики суїциду, десять кроків із запобігання самогубства у шкільному середовищі, використання в просвітницькій роботі пам'ятки для батьків «Діти, інтернет, мобільний зв'язок».

Працівники психологічної служби напрацювали алгоритм роботи з учасниками навчально-виховного процесу з попередження та запобігання ризикованої поведінки серед дітей, розглянули випадки застосування проективного тестування, створення позитивного психологічного клімату в навчальному закладі і сім'ї, визначили власні кордони відповідальності практичного психолога навчального закладу.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники Вінницького ...
Наступна новина: На Вінниччині відбулося ...

КОМЕНТАРІ