На Вінничині безробітні долучаються до робіт з благоустрою територій

На Вінничині безробітні долучаються до робіт з благоустрою територій

18.03.17 18:24 0 763
На Вінниччині розпочався двомісячник з благоустрою: ведуться роботи з упорядкування територій населених пунктів, придорожніх смуг, рекреаційних зон тощо. Стало доброю традицією залучення безробітних до виконання таких робіт.

Як повідомляє Вінницький ОЦЗ, протягом січня – лютого 2017 року в громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 933 безробітних, які виконували роботи з благоустрою населених пунктів, інформували населення про порядок отримання житлових субсидій та опрацьовували, подані населенням, документи.

Громадські роботи з благоустрою територій за участю безробітних здійснюються на умовах співфінансування з місцевих бюджетів та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Так, на фінансування таких робіт у Вінницькій обласній службі зайнятості на 2017 рік передбачено 2314,5 тис. грн. коштів Фонду, з яких станом на 15.03.2017 року вже використано 157,0 тис.грн.

«З початку березня ми розпочали активну роботу щодо укладання договорів на проведення робіт в рамках щорічної акції з прибирання населених пунктів, впорядкування меморіалів, кладовищ, придорожніх смуг, а також з прибирання смуг відводу автомобільних доріг загального користування за межами населених пунктів. Особи, які зареєстровані в центрах зайнятості області, охоче долучаються до таких робіт, адже отримують можливість мати тимчасовий заробіток. За умови зацікавленості органів місцевого самоврядування, укладаємо договори на виконання таких робіт, вже підписали договори з 82 територіальними громадами», – розповідає заступник директора Вінницького обласного центру зайнятості Вячеслав Гаврилюк.

Довідково:

У 2016 році до участі в громадських роботах з благоустрою та озеленення території населених пунктів, зон відпочинку і туризму; впорядкування місць поховання, меморіалів, кладовищ; впорядкування придорожніх смуг; проведення будівельних та ремонтних робіт на об'єктах соціальної сфери залучено 3023 безробітних. Для фінансування таких робіт використано 1,9 млн. грн. з коштів місцевих бюджетів та 1,7 млн. грн. з коштів Фонду.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбулося ...
Наступна новина: Поліція Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ