Чернівці: Павільйон на Головній 209 А підлягає демонтажу

Чернівці: Павільйон на Головній 209 А підлягає демонтажу

18.03.17 15:01 0 691
На позачерговій сесії Чернівецької міської ради депутати не подолали вето міського голови Олексія Каспрука на продовження договору оренди землі на вулиці Головній 209 А.

Раніше вони проголосували за поновлення з 01.03.2017р. підприємцю Мацьопі Антоніні Сергіївні та Воробель Ларисі Миколаївні договору оренди землі (від 12.07.2002р., №126) площею 0,0036га на 3 (три) роки для обслуговування торгового павільйону. Міський голова звернув увагу, що це суперечить статті 28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011р. №244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», рішенню виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 23.02.2016р. №116/4 «Про затвердження Комплексної схеми розміщення стаціонарних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Чернівців», воно підлягає зупиненню. Згідно з даною схемою, павільйон, який розташований на земельній ділянці, що перебувала в орендному користуванні підприємців Мацьопи А.С. та Воробель Л.М., підлягає демонтажу.

Тож пункт 13 рішення Чернівецької міської ради VII скликання від 01.03.2017р. №613 «Про розгляд звернень юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців щодо надання земельних ділянок в оренду, поновлення договорів оренди землі, визнання такими, що втратили чинність, та внесення змін до окремих пунктів рішень з цих питань» в частині поновлення оренди за адресою вул. Головна 209 А, є таким, що суперечить законодавству України.

Мала архітектурна форма знаходиться на червоних лініях на фасаді земельної ділянки. Це суперечить рішенню міської ради щодо розміщення МАФів у межах червоних ліній центральних вулиць. Департаментом містобудування та земельних ресурсів Чернівецької міської ради було аргументовано питання стосовно припинення договору оренди. Окрім того, МАФ не має водопостачання і водовідведення, каналізації і санвузла.

Накладаючи вето на сумнівне рішення про продовження договору оренди, Олексій Каспрук взяв до уваги неодноразові звернення громадян, які відчувають дискомфорт від діяльності закладу.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині з’явиться ...
Наступна новина: Закарпатська поліція ...

КОМЕНТАРІ