Що буде із інтернатними закладами,які планують оптимізувати,вирішують у Житомирській ОДА

Що буде із інтернатними закладами,які планують оптимізувати,вирішують у Житомирській ОДА

18.03.17 12:15 0 570
Наповненість інтернатних закладів Житомирщини 43-80%, а кількість персоналу, який навчає та обслуговує дітей, в деяких закладах становить більше 1,3 на одного вихованця. Планується оптимізація.

Це питання зараз обговорюють у сесійній залі облдержадміністрації за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути.

«Зараз у нас є можливість вислухати кожного і детально проговорити це питання. Робоча група проголосувала і прийняла рекомендаційні рішення, далі обласна рада розгляне проекти рішень на двох засіданнях постійних комісій – бюджетній та гуманітарній, і тільки після цього питання буде винесено на розгляд депутатів обласної ради на сесії. Якщо ви маєте якісь пропозиції, маєте змогу співфінансувати заклад – ми для того і зібралися, аби дійти консенсусу. Ви маєте самі розуміти, що утримувати дитину за 150 тисяч гривень на рік – це великі кошти», – сказав Ярослав Лагута.

Представники батьківських комітетів та керівництво 5-ти інтернатних закладів, які підпадають під оптимізацію, вирішують, як можна зекономити кошти.

Також Ярослав Лагута додав, що працівники навчальних установ мають показувати реальну картину: «Всі ми знаємо, що в районах іде «полювання на дітей» – інтернати переманюють дітей собі, а школи собі, лише для того, щоб на 1 вересня показати, що їх заклад наповнений на 100%».

Яке рішення приймуть після завершення обговорень батьки, викладачі, громадськість та влада читайте згодом на сайті Житомирської облдержадміністрації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині іллінецькі ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ