Володимир Харченко: У створенні громад ми переходимо від кількості до якості

Володимир Харченко: У створенні громад ми переходимо від кількості до якості

18.03.17 12:32 0 697
Майже 20 об`єднаних територіальних громад Тернопільщини готові до розширення. Вони вже показали добрі результати роботи після об`єднання і це спонукає інші населені пункти приєднуватися до цих громад.

Про це заявив під час брифінгу 17 березня начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко.

«36 громад охоплюють лише третину території області, тому рано чи пізно постане питання формування нових громад. Однак в першу чергу мають бути сформовані громади навколо районних центрів – у нас залишилося Ланівці, Збараж, Монастириськ, Зборів, Підгайці, Бережани, Чортків, Кременець. Це районні центри, навколо яких ще не створено громади, однак за всіма ознаками вони мають бути утворені. Крім того, законопроект №5520 врегулював процедуру формування громад навколо міст обласного значення – в нас їх є чотири: Чортків, Кременець, Бережани, Тернопіль. Таким чином, продовження адмінреформи відбуватиметься у цих двох основних напрямках. За нашими підрахунками, ми будемо старатися, щоб кількість громад не перевищувала 50, однак, на моє переконання 30 цілком можуть забезпечити охоплення всієї території області дієздатними громадами», - зазначив Володимир Харченко.

Він наголосив, що в Польщі, де триває процес адмінреформи, малочисельні громади об`єднуються з великими громадами. Можливо, такі тенденції згодом будуть поширені і в Україні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: П’ять ...
Наступна новина: На Вінниччині виявлена та ...

КОМЕНТАРІ