У Тернополі відзначили 100-річчя створення Української Центральної Ради та подій Української революції 1917-1921 років

У Тернополі відзначили 100-річчя створення Української Центральної Ради та подій Української революції 1917-1921 років

18.03.17 10:09 0 494
Урочисте покладання квітів до могили Січових Стрільців на Микулинецькому кладовищі відбулося з нагоди відзначення на Тернопільщині 100-річчя створення Української Центральної Ради та початку Української революції 1917-1921 років. На початку дійства священослужителі відслужили панахиду за душі полеглих борців за незалежність України.

Захід зібрав небайдужих тернополян, гостей міста, представників влади та духовенства. В урочистостях взяв участь заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

«Сто років тому утворилася Українська Центральна Рада, яка ухвалила рішення про створення Української Народної Республіки та проголосила її незалежність. Великого значення Центральна Рада надавала український мові в усіх сферах життя, адже рідної без мови не може бути правдивої незалежності. Центральна Рада доносила до людей ідею українського національного відродження та об'єднувала всіх українців у єдину рушійну силу. Її роль у зміцненні національного державотворення неможливо переоцінити», — зазначив Юрій Юрик.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ