Промислова вентиляція і кондиціювання

Промислова вентиляція і кондиціювання

18.03.17 10:04 0 2551

Одним з основних вимог до промислових підприємств є установка і регулярне обслуговування вентиляційної системи. Якщо в будівлі не буде встановлена  вентиляція, то підприємство може отримати величезний штраф. Щоб не виникало неприємних ситуацій і підприємство функціонувало в звичайному режимі необхідно подбати про наявність коректно функціонуючої вентиляційної системи.

При виборі підходящої промислової вентиляції важливо пам'ятати про те, що в приміщення має надходити свіже повітря і видалятися забруднене і гаряче. Якщо в приміщення не буде припливу свіжого повітря, то співробітники будуть швидко втрачати енергію і не зможуть в повному масштабі працювати протягом своєї зміни.

Також варто взяти до уваги і те, що при відсутності витяжки в приміщенні буде накопичуватися забруднене повітря, в якому знаходяться шкідливі речовини, запахи і волога. Отже, в приміщенні необхідна установка припливної та витяжної систем, функціонування яких має відбуватися одночасно. Якщо в приміщенні буде встановлена  тільки витяжка, то це не дасть очікуваного ефекту, так як не буде доступу свіжого повітря.

Промислова вентиляція підприємств сама по собі є досить складним механізмом, тому її проектування, установку, сервісне обслуговування та запуск в роботу варто довіряти тільки кваліфікованим фахівцям - професіоналам, які протягом багатьох років займаються проектуванням, установкою, запуском і обслуговуванням промислових вентиляційних систем.

Спеціалізовані компанії пропонують різноманітні варіанти системи вентиляції, які можуть бути встановлені:

  • на підприємствах легкої, харчової, фармацевтичної та хімічної промисловості;
  • на складах;
  • на заводах;
  • в виробничих приміщеннях.

А також вони пропонують установку системи димовидалення, завдяки якій з приміщень буде віддалятися дим, а замість нього буде надходити тільки чисте і свіже повітря.

В таких компаніях до кожного проекту підходять індивідуально - це дозволяє створювати унікальні вентиляційні системи з урахуванням особливостей самої будівлі і її функціонального призначення. На етапі проектування співробітники компанії прислухаються до побажань замовника і виконують їх, якщо вони не суперечать санітарним і будівельним нормам. Кінцевий проект повністю відповідає всім законодавчим нормам, що гарантує тривалий термін служби.

У зв'язку з тим, що вентиляційна система на промисловому підприємстві, найчастіше, функціонує цілодобово, на всіх робочих етапах серйозну роль відіграє дотримання вимог та норм з установки вентиляційної системи. Фахівці спеціалізованих компаній мають великий досвід, тому на кожному етапі ними дотримуються основні правила і норми. Адже гарантією довгої роботи всієї системи є не лише високоякісне обладнання, але і її коректна установка.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ