У Рівненській області розглянуто обвинувальний акт за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди колишнім поліцейським

У Рівненській області розглянуто обвинувальний акт за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди колишнім поліцейським

25.03.17 08:51 0 525
Прокуратурою Рівненської області забезпечено об'єктивне досудове розслідування та участь у розгляді судом обвинувального акта стосовно працівника патрульної поліції, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої потерпілим спричинені середньої тяжкості тілесні ушкодження (ч. 1 ст. 286 КК України).

Доведено, що 14.08.2016 по вул. Соборній у м. Рівне обвинувачений (перебував поза службою), керуючи автомобілем «BMW 530», не вибрав безпечної швидкості руху, вдарився у бордюр, залізобетонну опору і перекинувся. Внаслідок цієї ДТП дві пасажирки вказаного автомобіля отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості.

У ході підготовчого судового засідання потерпілі та обвинувачений примирились та подали до суду клопотання про звільнення винного від кримінальної відповідальності на підставі ст. 46 КК України.

Рівненський міський суд відповідно до вимог закону, врахувавши ті обставини, що обвинувачений вперше вчинив кримінальне правопорушення невеликої тяжкості, примирився з потерпілими та відшкодував завдані збитки, ухвалив рішення про закриття кримінального провадження та звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Нині цей працівник звільнений з органів поліції.

Додатково:

Законодавством передбачено, що особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, крім корупційних, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона примирилася з потерпілим та відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кращим працівникам ...
Наступна новина: Вище професійне училище №41 ...

КОМЕНТАРІ