У Чернігові привітали військовослужбовців 3-го батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України

У Чернігові привітали військовослужбовців 3-го батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України

25.03.17 10:13 0 601
У Чернігові на території 3-го стрілецького батальйону військової частини 3066 відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії України. Привітати військовослужбовців із їх професійним святом прийшли голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, командуючий військ оперативного командування «Північ» генерал-майор В'ячеслав Назаркін, голова Деснянської районної ради у м. Чернігові Володимир Грецький та інші поважні гості.

Мітинг з нагоди святкування Дня Національної гвардії урочисто відкрив командир батальйону В/Ч 3066, полковник Олександр Рибак.

Виступаючі на заході зазначили, що бійці цього військового формування з перших днів АТО вийшли на передові рубежі боротьби за незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Присутні згадали багатьох нацгвардійців, які не повернулися в рідні домівки, віддавши своє життя за Україну.

Чернігівський міський голова, звертаючись до військовослужбовців, побажав, щоби з усіх найскладніших завдань вони поверталися живими та неушкодженими.

- Від імені територіальної громади міста бажаю добра, здоров'я, наснаги у важливій справі - служінню Україні. Ви пройшли достатньо важкий час, починаючи з Майдану, за три роки є загиблі, які служили на Сході України. Я вклоняюся перед всіма героями і дуже вдячний за ваш ратний подвиг, - сказав Владислав Атрошенко.*/blockquote

*/blockquote

Чернігівський міський голова за сумлінну службу в ім'я незалежної України вручив Почесну грамоту Чернігівської міської ради та виконавчого комітету прапорщику АБОРОНКУ Андрію Михайловичу, начальнику майстерні з ремонту автомобільної техніки взводу бойового та матеріально-технічного забезпечення 3-го стрілецького батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України.

Також Подяка Чернігівського міського голови оголошена військовослужбовцям 3-го стрілецького батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України:

– старшому сержанту за контрактом БІЛОУС Ларисі Василівні, санітарному інструктору патрульної роти;

– молодшому сержанту за контрактом ЛОЙЧЕНКО Надії Вікторівні, стрільцю-радіотелефоністу 3-го відділення 3-го стрілецького взводу 7-ої стрілецької роти.

Перед присутніми виступили учнівський творчий колектив загально-навчального закладу № 7 міста, а також соліст Музичного Центру Збройних Сил України. Крім того, всі учасники мали змогу ознайомитись з показовими виступами службово-бойової діяльності та виставкою зброї та техніки.

Довідково. Сучасна Національна гвардія України - підрозділ, що входить до системи Міністерства Внутрішніх Справ України та має правоохоронні функції, створений 12-го березня 2014-го року Законом України «Про Національну гвардію України». До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет.

18-го березня 2015-го року, враховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку, Президентом України був підписаний Указ № 148/2015, в якому День Національної гвардії України встановлюється як офіційне профільне свято, яке щорічно відзначається 26 березня.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У лікувальному корпусі ...
Наступна новина: Вінниччина продовжує ...

КОМЕНТАРІ