Житомирщина: лікарів сімейної медицини області навчають,як працювати із хворими груп ризику

Житомирщина: лікарів сімейної медицини області навчають,як працювати із хворими груп ризику

25.03.17 14:04 0 535
62 лікарі загальної практики – сімейної медицини центрів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) Новоград-Волинського, Ємільчинського, Баранівського та Романівського районів взяли участь у науково-практичній конференції «Загальні клінічні аспекти сучасних проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу» з оволодінням методикою проведення добровільного консультування і тестування на ВІЛ».

Конференція проходила 17 березня у Новограді-Волинському.

«Потреба у проведенні таких науково-практичних конференцій обумовлена тим, що медичний супровід ВІЛ-інфікованих осіб і тих, хто належить до груп ризику, будуть забезпечувати сімейні лікарі мережі первинної допомоги, які, по суті, до цього ще не повністю готові. Лікарі загальної практики – сімейної медицини, зокрема, повинні будуть проводити тестування населення на ВІЛ-інфекцію за згодою пацієнта, в тому числі й вагітних жінок. А ця робота передбачає оволодіння низкою відповідних теоретичних знань та практичними навичками», – сказав головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Юрій Галінський.

Також він додав, що фахівці центру визнають ефективність саме такої форми співпраці з колегами. Так, наприклад, минулого року, окрім традиційних виступів на профільних товариствах, було проведено три кущові семінари для лікарів акушерів-гінекологів, терапевтів, інфекціоністів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ