В Житомирській області 5% коштів Дорожнього фонду мають спрямовуватись на забезпечення безпеки дорожнього руху

В Житомирській області 5% коштів Дорожнього фонду мають спрямовуватись на забезпечення безпеки дорожнього руху

25.03.17 11:21 0 457
З 1 січня 2018 5% коштів Дорожнього фонду мають спрямовуватись на забезпечення безпеки дорожнього руху.

Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час виступу на п'ятому засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка, яке відбулось 20 березня 2017 року в Києві.

«Враховуючи, що на українських дорогах залишається великий рівень смертності, місцева влада має розробити та надати до Міністерства пропозиції щодо заходів з безпеки дорожнього руху за рахунок цих коштів», - наголосив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури наголосив, що мають бути посилені темпи ремонту доріг: «Перелік об'єктів, що фінансуватимуться за рахунок коштів державного бюджету, вже затверджено Урядом. В найкоротший термін мають бути проведені необхідні тендерні процедури, щоб забезпечити вчасний початок будівельного сезону в 2017 році».

Володимир Омелян також зазаначив, що 1 січня 2018 року відбудеться децентралізація Укравтодору, 120 тис км доріг загального користування місцевого значення буде передано в управління облдержадміністрацій6 «Вже з осені цього року ми будемо запроваджувати перші пілотні кейси по областях з передачі доріг на баланси муніципалітетів. В держави, на балансі Укравтодору, залишиться не більше 50 тис. км доріг».

За словами Міністра, також Міністерством погоджено розроблений та затверджений Укравтодором План основних заходів з імплементації законодавства про децентралізацію управління дорожнім господарством та його фінансування для поетапного та чіткого впровадження реформи. В 2017 році буде проведено інвентаризацію доріг місцевого значення, які підлягають передачі, та погоджено переліки з відповідними ОДА. Мають бути створені спільні комісії з питань передачі доріг.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Організація ...
Наступна новина: Майже двісті заявок від ...

КОМЕНТАРІ