Ігор Гундич після Ради регіонального розвитку: Маємо тримати планку.

Ігор Гундич після Ради регіонального розвитку: Маємо тримати планку.

25.03.17 08:32 0 437
Пріоритети в реалізації стратегії розвитку України обговорили 20 березня, на Раді регіонального розвитку Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, урядовці та представники органів влади з усієї держави, у тому числі делегація з Житомирщини.

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич після Ради розвитку у коментарі представникам ЗМІ наголосив, що у багатьох показниках, озвучених керівництвом держави як пріоритетні, Житомирська область тримає достойні позиції.

«Це стосується децентралізації, а відповідно, і формування спроможності наших громад. За підсумками 2016 року наша область зайняла перше місце за кількістю створених ОТГ. Триматимемо планку й надалі», – підкреслив керівник області.

Житомирщину як лідера в децентралізації відзначив і під час свого спітчу Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, акцентуючи, що 30% всіх ОТГ в Україні створені у трьох областях: Дніпропетровській, Житомирській і Тернопільській. Також він додав, що в області із 12 опорних шкіл 8 діють саме в ОТГ, що є значимим для розвитку громад.

Серед питань, що піднімалися під час Ради регіонального розвитку – зовнішня підтримка дій держави, яку обіцяють посилювати, активна реалізація внутрішніх реформ на місцях. Зокрема, створення дорожнього фонду із 2018 року, масштабний ремонт доріг із 2017 року, впровадження ідеї нової української школи (НУШ), яку б діти із задоволенням відвідували, реформування медицини, прийняття нового законодавства, ремонт і відновлення об'єктів інфраструктури, передача частини повноважень стосовно формування тарифів на рівень місцевого самоврядування та ін. Про це читайте невдовзі на сайті ОДА.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині державні ...
Наступна новина: Об’єднання зусиль ...

КОМЕНТАРІ