У Житомирі лікарі обговорили шляхи профілактики захворювань на туберкульоз

У Житомирі лікарі обговорили шляхи профілактики захворювань на туберкульоз

25.03.17 09:57 0 473
Україна входить до п'ятірки найнебезпечніших країн щодо поширення мультирезистентного туберкульозу. Тому Всесвітня організація охорони здоров'я впроваджує глобальну програму з подолання туберкульозу в Україні за умов виконання нашою державою низки конкретних вимог.

Про це говорили 21 березня, на розширеному засіданні обласної координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих медсестер «Імунізація населення як фактор профілактики соціально значущих хвороб. Проблеми туберкульозу».

«Минулого року із усіх захворілих на туберкульоз в Україні 40% є особами без постійного місця проживання, а решта – соціально активні громадяни. У 2016 році в Україні на 8% зросла кількість хворих на туберкульоз дітей, із них – 33 дитини до року. А помирає щороку від цієї недуги майже 5 тисяч осіб (кожний шостий хворий на туберкульоз). Україна входить до п'ятірки найнебезпечніших країн щодо поширення мультирезистентного туберкульозу. Тому Всесвітня організація охорони здоров'я впроваджує глобальну програму з подолання туберкульозу в Україні за умов виконання нашою державою низки конкретних вимог», – сказав голова Координаційної ради Павло Яворський.

Також він додав, що підвалини зростання такого небезпечного захворювання, а особливо серед дітей були закладені ще 10-15 років тому, коли в Україні почав з'являтися прошарок так званих «активістів», які разом з окремими ЗМІ почали проводити антивакцинальну кампанію. Наслідки тієї антигуманної пропаганди просто жахливі.

Спосіб створення імунітету дитини – вакцинація. Будь-яка інфекція може бути ліквідована при рівні колективного імунітету у 95%.

Учасники заходу також обговорили сучасні методи діагностики туберкульозу та актуальні питання дотримання вимог інфекційного контролю за туберкульозом закладами охорони здоров'я області. Наголошувалось й на важливій ролі ефективного спілкування у практиці медичних працівників з питань імунізації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині через ...

КОМЕНТАРІ