В Житомирській області депутат обласної ради ініціює створення нової робочої групи з вивчення стану справ у інтернатах

В Житомирській області депутат обласної ради ініціює створення нової робочої групи з вивчення стану справ у інтернатах

25.03.17 16:51 0 515
Нова робоча група з питань вивчення стану справ у інтернатних закладах Житомирської області має складатися з представників медичної сфери та експертів.

На цьому наголосила депутат обласної ради Олена Галагуза 22 березня, під час прес-конференції щодо ситуації з реорганізацією інтернатів Житомирщини.

«Плануємо ініціювати створення нової робочої групи з питань вивчення стану справ у інтернатних закладах, куди входитимуть фахівці, медики, а також проведення повного аудиту цих закладів. Будемо тепер все робити публічно і говорити тільки правду», – зазначила Олена Галагуза.

Під час прес-конференції учасники обговорили і майбутній розвиток інклюзивної освіти на Житомирщині.

Зокрема, директор школи «Всесвіт» Марія Левченко розповіла, що у них інклюзія запроваджена з 2007 року. у школі навчається 17 дітей з особливими потребами, з якими працюють педагоги, психологи, логопеди та ін. «У нас всі мають рівні права на розвиток. Інтернати натомість мають стати ресурсними центрами для інклюзивної освіти – допомагати підручниками, методиками», – наголосила вона.

Як приклад – Владислав, який перебував в інтернаті та вимовляв лише одне слово, навчаючись протягом року у школі «Всесвіт» та проживаючи в англомовній сім'ї, вже розмовляє і українською, і англійською мовами, знає, як добратися до школи та має друзів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ