Експорт товарів з Житомирщини до країн Європейського Союзу збільшився на 30%

Експорт товарів з Житомирщини до країн Європейського Союзу збільшився на 30%

25.03.17 09:33 0 456
У 2016 році обсяг експорту товарів, які виробляють підприємства Житомирської області, до країн Європейського Союзу склав 256,5 млн дол. США або 55,5 % від загального обсягу експорту. У порівнянні з 2015 роком рівень експорту до ЄС збільшився на 30,0 %, що свідчить про збільшення кількості вітчизняної продукції на ринках країн Європи.

Про це інформує управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА.

Найчастіше експортні операції здійснюються з Німеччиною, Польщею, Румунією, Італією, Угорщиною, Нідерландами.

Найбільше промислових товарів у минулому році з Житомирської області експортували ТОВ «Євроголд Індестріз ЛТД», ТОВ «Ферпласт Україна», ПАТ «Бердичівська фабрика одежі», ПАТ «Малинська паперова фабрика-Вайдманн», ПрАТ «Коростенський завод МДФ».

Зокрема, збільшився обсяг поставок продуктів тваринного походження – на 4,6%, продуктів рослинного походження – майже на 50%, продукції хімічної та пов'язаних з нею галузей промисловості – на 79,0%, текстильних матеріалів та текстильних виробів – на 20,5%, виробів з каменю, гіпсу, цементу та скла – на 7,8%, недорогоцінних металів та виробів з них – на 28,5%, машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання – майже на 30%.

Нагадаємо, що упродовж січня-листопада 2016 року підприємства Житомирської області на 23,4% (до 237,7 млн дол. США) збільшили експорт до країн Європейського Союзу, підприємства Житомирщини продовжують переорієнтуватись на випуск продукції до країн ЄС.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська ...
Наступна новина: На Вінничині зросли обсяги ...

КОМЕНТАРІ