У Чернівцях з дводенним робочим візитом перебувала делегація міста Блед (Словенія)

У Чернівцях з дводенним робочим візитом перебувала делегація міста Блед (Словенія)

25.03.17 12:20 0 449
Це був вже другий візит керівників дружнього міста, під час якого словенську сторону представляли мер міста Блед Янеж Файфар (Janez Fajfar), депутат міської ради Тоні Омерзел (Toni Omerzel) та президент музейного товариства міста Блед Сречко Верніг (Srecko Vernig).

У неділю 19 березня делегація міста Блед відвідала Чернівецький обласний краєзнавчий музей, єврейське кладовище та міський ринок. Робочі зустрічі у понеділок розпочались з наради з головою постійної комісії міської ради з питань економіки, підприємництва, інвестицій та туризму Брязкало А.Ф., під час якої словенці обсудили практичні питання збільшення туристичного потоку у Чернівці. Згодом, під час спілкування з посадовцями міської ради обговорювались питання логістики та організації пілотного туристичного візиту у Чернівці 19-22 травня 2017 р. 44-х громадян Словенії, підготовки до зустрічі з словенськими бізнесменами, які мають намір зайти на український ринок, а також технічні аспекти увіковічення пам'яті всесвітньовідомого математика, Йосипа Племеля (Josip Plemelj), вихідця з міста Блед.

Янез Файфар нагадав, що у 1907 році Й. Племель був ад'юнкт-професором Чернівецького університету імені Франца Йосифа, з 1908 року – професором математики, а з 1912 по 1913 рік обіймав посаду декана філософського факультету. За ці роки Й.Племель зробив вагомий внесок у розвиток математичної освіти і науки на Буковині. Організаційні питання встановлення меморіальної дошки Йосипу Племелю на корпусі математичного факультету були узгоджені під час зустрічі з проректором з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Марусик Т.В., обговорювались також можливості поглиблення прямих зв'язків та обмінів з Люблянським університетом. Згодом, разом з деканом географічного факультету Руденко В.П. мер Янеж Файфар мав предметну розмову щодо визначення ролі у започаткуванні геолого-географічних наук у Чернівецькому університеті Олександром Зупаном (Olexander Zupan) – ще одним славетним вихідцем з міста Блед.

Сторони підтвердили наміри формалізувати встановлення дружніх стосунків між містами Блед та Чернівці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина спільно ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ