Чернівці: Соціальне забезпечення внутрішньо переміщених осіб

Чернівці: Соціальне забезпечення внутрішньо переміщених осіб

25.03.17 11:53 0 524
Департамент праці та соціального захисту населення міської ради у територіальних межах міста забезпечує реалізацію чинного законодавства у сфері соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.

Станом на 15.03.2017р. на обліку в департаменті перебуває 1527 осіб, зареєстрованих у Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, з них отримують щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг 424 сім'ї.

З початком року проведено 3 засідання Комісії з розгляду заяв громадян з питань призначення (відновлення) соціальних виплат переселенцям. Всього розглянуто 120 заяв щодо призначення щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, з них по 119 заявам прийнято рішення на користь громадян.

Крім цього, прийнято рішення щодо призначення (поновлення) пенсій 13 внутрішньо переміщеним особам.

В зв'зку з відсутністю за фактичним місцем проживання, яке зазначалось в заявах переселенцями, комісією відмовлено 45 громадянам в призначенні різних видів соціальної допомоги.

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 964 внесено зміни до низки постанов щодо обліку та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Так, внесено зміни до Порядку оформлення та видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (постанова Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року №509), якими передбачено, що в разі зміни місця проживання в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці внутрішньо переміщена особа інформує (зокрема за допомогою телефонного зв'язку) про це уповноважений орган, який вносить інформацію про зміни фактичного місця проживання особи до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, а також за зверненням внутрішньо переміщеної особи – до довідки. Раніше було передбачено вилучення довідки у разі зміни місця проживання.

Крім того, внесені зміни до Постанови КМУ від 05 листопада 2014 року №637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» в частині можливості здійснення виплат ПАТ «Державним ощадним банком України» за письмовими заявами осіб з інвалідністю І группи та осіб, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, з доставкою додому за фактичним місцем проживання/перебування таких осіб з одночасною їх фізичною ідентифікацією для отримання соціальних виплат. Раніше здійснення соціальних виплат проводилась також Українським державним підприємством поштового зв'язку «Укрпошта». Постанова набрала чинності 22 грудня 2016 року.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Вінничині 8 квітня ...

КОМЕНТАРІ