На семінарі у прокуратурі Волині обговорили проблемні питання розгляду скарг на рішення прокурора.

На семінарі у прокуратурі Волині обговорили проблемні питання розгляду скарг на рішення прокурора.

25.03.17 11:03 0 458
У прокуратурі Волині за участі керівників, заступники керівників та прокурорів місцевих прокуратур відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Практика розгляду слідчими суддями скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого та прокурора під час досудового розслідування, а також порядок розгляду та повноваження прокурора при вирішенні звернень з цих питань».

Відкриваючи семінар, начальник відділу прокуратури області Вадим Старчук зауважив, що чинний Кримінальний процесуальний кодекс України запровадив нові інститути – оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого та прокурора під час досудового розслідування. Водночас, як засвідчила судова практика, певні процесуальні аспекти регламентовані недостатньо чітко, а в окремих випадках недосконало сформульовано норми, які регулюють порядок вчинення дій та прийняття рішень, фактичне недотримання якого і призводить до звернення громадян з відповідними скаргами.

Відтак учасники семінару визначили проблемні питання, які виникають при розгляді скарг на окремі види бездіяльності слідчого чи прокурора під час досудового розслідування.

Жваве обговорення присутніх викликали питання оскарження рішення слідчого, прокурора про закриття кримінального провадження і про відмову у визнанні потерпілим.

Опрацювали учасники семінару й особливості апеляційного перегляду ухвал слідчих суддів, постановлених за результатами розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора під час досудового розслідування, а також стан судової практики.

Підводячи підсумки, присутні зійшлися на думці, що судовий контроль при розгляді скарг на бездіяльність слідчого та прокурора покликаний забезпечувати належне реагування на випадки ініціювання громадянами питань, пов’язаних з реалізацією завдань кримінального судочинства як щодо захисту від кримінальних правопорушень, так і щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гайсинський район – ...
Наступна новина: На Хустщині викрито та ...

КОМЕНТАРІ