В Луцьку відбувся міський конкурс колективів екологічної просвіти 2017

В Луцьку відбувся міський конкурс колективів екологічної просвіти 2017

25.03.17 18:04 0 572
Весна — час активних дій екологічно свідомих дітей. Це одне із гасел, які прозвучали 16-17 березня у Луцькій загальноміській школі №3, де відбувався міський конкурс колективів екологічно просвіти.

Цьогоріч тема конкурсу була “Ландшафт як середовище життя та об'єкт охорони”. Участь у конкурсі взяли екологічні агітбригади 16 загальноосвітніх навчальних закладів міста. З початку року діти поглиблено вивчали матеріал на задану тему, проводили дослідження, цікавились особливостями тематики на прикладі свого міста та області. Результати своєї роботи вони презентували у вигляді 20 хвилинних театралізованих виступів.

Діти продемонстрували глибоке розуміння взаємозв'язку між природними компонентами та необхідності їх збереження. Показали свої знання та небайдужість до проблем охорони довкілля, яка розпочинається з тебе самого, з порядку в твоєму дворі, з турботи за деревом, квіткою, твариною чи птахом. Зі слів дітей звучало таке: “На даний момент я не можу глобально і навіть регіонально впливати на збереження довкілля. Зараз я можу просто обережно і з повагою спілкуватись з оточуючою природою. Своїм прикладом я хочу мати вплив на ставлення друзів до природи”.

Гран-прі та участь у обласному етапі конкурсу екологічних агітбригад виборола команда “Земляни” НВК № 9. Колектив цього навчального закладу є взірцем екологічної роботи в багатьох напрямках, тут і першість у зборі вторинної сировини, участь у практичних природоохоронних заходах, перемоги на наукових турнірах та олімпіадах.

Перше місце здобула команда НВК №10 “Ековарта”, яка є постійним лідером в екологічній просвіті міста. Традиційно глибокий зміст, високий рівень акторської майстерності, глибоке знання проблем рідного міста демонстрували колективи НВК №7, колегіуму №11, ЗОШ №23. Ґрунтовні знання, доброта та щирість у своїх переконання звучали у виступах дітей ліцею №22, гімназії №21 ім. М.Кравчука, технологічного ліцею №24, ЗОШ №17, №3, №20.

Головний результат заходів екологічної просвіти — це не лише знання, але й розуміння можливих шляхів та способів вирішення екологічним проблем. А далі нас чекають багато корисних практичних справ в рамках загальноміської акції “Ековесна 2017”.

Відділ екології

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: ЦНАП поєднує серця!
Наступна новина: В Луцьку виявлено факти ...

КОМЕНТАРІ