На Закарпатті судять місцевого сепаратиста за злочини проти держави,йому загрожує до 10 років позбавлення волі    Прокуратурою Закарпатської області 16.03.2017 року до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області надіслано обвинувальний акт у к

На Закарпатті судять місцевого сепаратиста за злочини проти держави,йому загрожує до 10 років позбавлення волі Прокуратурою Закарпатської області 16.03.2017 року до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області надіслано обвинувальний акт у к

25.03.17 10:35 0 584
Прокуратурою Закарпатської області 16.03.2017 року до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області надіслано обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно Сверловича В.Ю. котрий своїми умисними діями вчинив публічну наругу над Державним Прапором України, тобто злочин, передбачений ч. 1 ст. 338 КК України. На даний час вищезазначене провадження перебуває на розгляді у суді.

У вказаному кримінальному провадженні здійснювалося спеціальне досудове розслідування в порядку, передбаченому ч.1 ст.297-1 КПК України, яке внесене до ЄРДР за підозрою 42-річного громадянина України Сверловича Владислава Юрійовича у вчиненні публічних закликів до умисних дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, вчинені за попередньою змовою групою осіб та поєднані з розпалюванням національної ворожнечі та публічної наруги над Державним Прапором України, тобто злочинів, передбачених ч. 1 ст. 338, ч. 2 ст. 110 КК України.

Зокрема, вже засуджений у 2015 році Владислав Сверлович, виступаючи від імені командування так званої «Русинської Народної Армії», закликав вступати у її ряди для звільнення Закарпатської області.

Йдеться про відеозвернення у соціальній мережі Facebook під назвою «Обращение Русинской Народной Армии к Русинам и русинским активистам», яке розмістив на своїй сторінці громадянин, якого у 2015 році було засуджено до трьох років позбавлення волі за публічні заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та захоплення держаної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій. Тоді у суді він визнав свою вину і пообіцяв більше не вчиняти подібних дій.

Натомість чоловік, продовжив свої злочинні дії і виступаючи від імені командування так званої «Русинської Народної Армії», закликав вступати у її ряди для звільнення Закарпатської області.

Правоохоронці встановили, що він у 2014 році втік від правосуддя у Словаччину, звідки у 2016-му переїхав до Росії. Там, відчувши себе у "безпеці", Сверлович на власній сторінці у соцмережі почав розповсюджувати матеріали із закликами до відокремлення Закарпатської області від України.

Сепаратист, від імені так званої "Русинської народної армії", також розповсюдив у Інтернеті відеоролик із публічною наругою над Державним Прапором України. Зловмиснику було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України та оголошено судом у розшук.

Наразі вже суд вирішуватиме його подальшу долю, а санкції статті передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Приклади ...
Наступна новина: Майже сто вінничан,що ...

КОМЕНТАРІ