Перспективи підвищення енергоефективності Вінницької області стають реаліями

Перспективи підвищення енергоефективності Вінницької області стають реаліями

25.03.17 11:59 0 460
Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку інформує про завершення процедури надання в оренду 110 га земель промисловості для переможця конкурсу на кращий інвестиційний проект у сфері альтернативних джерел енергії – групі компаній принца Саудівської Аравії – Абдуллібін Ялаві Аль Сауд, члену Саудівської королівської сім'ї.

Так, розпорядженнями голови облдержадміністрації В.Коровія від 13 березня № 166,167 надано ТОВ «Поларіснет» в оренду строком на 25 років земельні ділянки площею 22,6833 га на території Ставківської сільської ради Піщанського району та земельні ділянки площею 53,0265 га та 34,5245 га на території Лузької сільської ради Чечельницького району, за межами населених пунктів, для будівництва сонячних електростанцій.

Передбачається інвестування у даний проект щонайменше 30 млн. євро, що дозволить генерувати 30 мВт екологічно-чистої електроенергії, створити до 100 робочих місць для технічного обслуговуючого персоналу.

Крім того, за умовами конкурсу, інвестором буде створено супутню інженерну інфраструктуру, яка може бути передана на баланс відповідних територіальних громад.

Разом з тим, особливу увагу буде приділено соціальній складовій для мешканців населених пунктів, які прилягають до території електростанцій. Для цього буде виділено до 2% інвестованих коштів на конкретні напрямки, які будуть узгоджені з місцевими територіальними громадами та скріплені двосторонніми відповідними договорами.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині 8 квітня ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ