На Вінничині культура має стати в центрі державних інтересів національної політики та національної безпеки (+фото)

На Вінничині культура має стати в центрі державних інтересів національної політики та національної безпеки (+фото)

25.03.17 08:26 0 480
Про це зазначив начальник управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації Станіслав Городинський на щотижневій оперативній нараді з керівниками Департаментів та служб регіону, інформуючи про результати роботи галузі культури в 2016 році виступив.

Як зазначив керівник управління, на є досить важливим посилення ролі культури в соціально-економічному розвитку суспільства через міжсекторну та міжвідомчу взаємодію і відповідальність.

Основною метою сфери культури є забезпечення прав громадян на отримання якісних та доступних послуг у сфері культури.

« місія працівників культури полягає в заохоченні жителів області до найрізноманітніших форм творчого самовираження, вивчення і оновлення традицій, сприяння розвитку творчої економіки, інноваційної політики та активної участі громадськості в побудові сучасної, демократичної держави», - зазначив Станіслав Городинський.

З метою забезпечення публічності роботи управління культури і мистецтв облдержадміністрації впродовж 2016 року проведено 135 нарад, семінарів, «круглих столів», спільно з працівниками обласних закладів культури здійснено 82 виступи у засобах масової інформації, надано 5 тис. 300 довідок за результатами обстеження об'єктів культурної спадщини та земель історико-культурного призначення.

Зазначається, що впродовж звітного року профінансовано низку загальнодержавних та обласних культурно-мистецьких заходів, забезпечено виплату стипендій обласної державної адміністрації та обласної Ради для підтримки представників творчих спілок, аматорів сцени, ветеранів галузі, студентів-відмінників, а також літературних премій ім. С. Руданського та М. Коцюбинського в загальному обсязі 137,0 тис. грн.

Також, здійснювалися заходи, спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури, забезпечення належних умов праці, ефективного використання комунального майна та енергоресурсів. Проведено капітальні і поточні ремонти на 612 об'єктах закладів культури області на загальну суму 81 млн. 384,4 тис. грн., що понад 30 млн. грн. більше від показників 2015 року. Близько 72% від загальної суми виділено із місцевих бюджетів.

Завдяки підтримці голови облдержадміністрації В.Коровія знаковими подіями в області стали реконструкція меморіалу та відкриття оновленої експозиції Музею М.Д. Леонтовича в с. Марківка Теплицького району, на що використано 2 млн. 300 тис. грн., капітальний ремонт Музею М. Грушевського та його прилеглої території в с. Сестринівка Козятинського району на суму 107 тис. грн.

Всього на виконання ремонтно-реставраційних заходів у 2016 році витрачено 23 млн. 226 тис. грн., в т. ч. 5,4 млн. грн. з державного бюджету, 9,3 млн. грн. з місцевих бюджетів та 8,5 млн. грн. спонсорських коштів.

З метою збереження і популяризації народних традицій у 2016 році організовано низку традиційних та нових обласних заходів, серед яких: «Вечори національної музики і кухні», фестивалі народної творчості «Різдвяне диво», «На Поділлі. На Різдво», «Скарби Поділля», «Мамину сорочку пригорну до серця», молодіжний етнофестиваль «Калинові мости», V фестиваль-конкурс «Народні музики Поділля», конкурс популярної і сучасної музики «Музика літа», свято обрядових хлібів та дідухів «Народу вічний оберіг» та багато інших.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Розміри нових ...
Наступна новина: Чернівці: На тих,хто здатен ...

КОМЕНТАРІ