Вінницьким лісівникам несприятлива погода на заваді не стоїть

Вінницьким лісівникам несприятлива погода на заваді не стоїть

25.03.17 12:13 0 513
Держпідприємства лісового господарства Вінниччини готові забезпечити в цьому році посів і посадку лісу в держлісфонді на площі 1005 га, сприяння природному поновленню - 50 га, створення нових лісів - 300 га. Не дивлячись на несприятливі погодні умови, держлісгоспи Вінницької області станом на 20 березня вже створили 424 га (42%) лісових культур на землях держлісфонду та 65 га (22%)– нових лісів.

Так, плани посадки лісу в ДЛФ на 150% виконали дашівські лісівники, чечельницькі – на 80%, бершадські - на 76%, жмеринські – 56%, іллінецькі – 50%. Всі інші держлісгоспи мають від 30% до 40% виконання плану посадки.

На 13 га створені лісові культури в Джуринському лісництві ДП «Могилів-Подільський лісгосп» (лісничий Іван Нестеров), на 10 га – в Широкогребельському лісництві (лісничий Володимир Курилюк) ДП «Хмільницький лісгосп».

Найбільш вагомі результати роботи на створенні лісових культур мають майстри лісу Сумівського, Бершадського, Цибулівського, Ободівського лісництв ДП «Бершадський лісгосп» Григорій Козачок, Володимир Сизюк, Микола Обертун, Віталій Чайка.

Майстер лісу Жмеринського лісництва ДП «Жмеринський лісгосп» Віктор Тарковський на своєму обході з колегами створив уже 5,6 га лісів.

Одночасно зі створення лісових культур лісівники Вінниччини проводять доповнення лісових культур (30% до цьогорічного плану), обробіток грунту під лісові культури 2017 року (39%).

Можна впевнено сказати, що вінницькі лісівники, не зважаючи на несприятливі погодні умови, в короткі терміни лісокультурної кампанії закладуть якісні ліси майбутнього.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інвестпроект ...
Наступна новина: На Вінничині монетизація ...

КОМЕНТАРІ