Вінниччина продовжує преймати європейський досвід у румунських партнерів (+фото)

Вінниччина продовжує преймати європейський досвід у румунських партнерів (+фото)

25.03.17 10:15 0 483
Протягом 15 – 17 березня делегація Вінницької області на чолі з директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимиром Мережко з офіційним візитом перебували у Ясському повіті Румунії.

До складу делегації увійшли заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Зубань, голова Теплицької райдержадміністрації Людмила Марцин, керівники районних відділів та управлінь економіки області і працівники Департаменту.

Офіційний візит мав на меті переймання практичного досвіду щодо реформи децентралізації та розвитку економіки регіону, досягнення домовленостей про налагодження партнерських відносин, залучення інвестицій, а також обговорення спільних майбутніх українсько-румунських проектів, що сприятиме розвитку міжрегіонального та міжнародного співробітництва між Ясським повітом Румунії та Вінницькою областю.

15 березня в приміщенні Ясської повітової ради делегати взяли участь у дискусійній зустрічі за участю Президента Ясської повітової ради Марічелу Попа, Віце-президента Ясської повітової ради Віктора Кіріле, секретаря Ясської повітової ради Лакраміоари Верніки, керівника Торгово-промислової палати м. Ясси Паула Бутнаріу та професора Ясського університету ім. А.Й. Кузи Сімони Вренчеану.

Під час зустрічі керівник Департаменту охарактеризував поточні показники Вінниччини як регіону, який стабільно розвивається та відзначив важливість розширення форм і методів роботи в рамках комплексних проектів з іноземними інвестиціями.

В свою чергу, представники керівництва Ясського повіту поінформували присутніх щодо інструментів залучення інвестиційних проектів, ознайомили з методикою підтримки регіонального бізнесу місцевою владою на прикладі Ясської повітової Ради та розповіли про власний досвід у сфері фінансової децентралізації.

16 березня члени делегації Вінницької області взяли участь в офіційній зустрічі з керівництвом Ясського повіту у складі: Префекта Ясського повіту Маріана Грігораша, Віце-президента Ясської повітової ради Ромео Олтеану, Віце-президента Ясської повітової ради Віктора Кіріле та секретаря Ясської повітової ради Лакраміоари Верніки.

В ході зустрічі Ромео Олтеану відзначив успішність співпраці між Вінниччиною та Ясським повітом, яка триває вже більше 10 років в галузі освіти, культури, спорту та налагодження контактів з інституціями Європейського Союзу. Крім того, він коротко охарактеризував поточні економічні показники Ясського повіту та презентував його інвестиційний, виробничий, аграрний та медичний потенціал.

На завершення зустрічі сторони висловили готовність співпрацювати у різних сферах, сприяючи поглибленню співробітництва між українською та румунською громадами.

Також делегація відвідала агроіндустріальний парк «Трансагрополіс», у реалізації якого Вінниччина є партнером. Вартість проекту становить 5,6 млн.євро (з яких грант ЄС – 2,8 млн.євро). Проект став першим кроком до єдиної системи вирощування, переробки та маркетингу від поля до кінцевого споживача, що сприятиме розвитку агропромислового комплексу сусідніх держав. Це надасть можливість аграріям Вінниччини розвивати торгівлю з Румунією та Молдовою, приєднатися до транскордонної мережі економічного співробітництва в галузі сільського господарства, її переробних галузей та маркетингу.

17 березня делегати Вінницької області мали змогу ознайомитись з масштабним інвестиційним проектом ЄС, який передбачав реконструкцію Палацу культури. У 2016 році, після 8 років реставраційних робіт, палац був відкритий для відвідувачів. На ремонт комплексу витратили понад 26 мільйонів євро. в ньому знаходяться чотири музеї: Музей історії Молдавії, Музей мистецтв, Етнографічний музей і Музей механіки.

В рамках робочої програми, делегація відвідала комуну Попрікань Ясського повіту та зустрілась з її примаром Валеріу Перлогом, де взяла участь у презентації діяльності місцевої ради після процесу децентралізації та ознайомилась з особливостями функціонування всіх рівнів самоврядування у повіті.

Крім того, під час робочої зустрічі було домовлено про встановлення партнерських контактів між комуною та Теплицьким районом Вінницької області.

На завершення візиту, посадовці Вінниччини відвідали сільськогосподарську компанію «ASTRA», розташовану в комуні Тріфешть Ясського повіту, де ознайомились з успішним залученням інвестиційного капіталу на прикладі угідь, площею 3000 га, де займаються вирощуванням насіння, виноградників, садівництвом та тваринництвом.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові привітали ...
Наступна новина: У Житомирі пройшов тренінг ...

КОМЕНТАРІ