Вінничина: «Разом зупинимо туберкульоз!» (+фото)

Вінничина: «Разом зупинимо туберкульоз!» (+фото)

25.03.17 09:01 0 610
Під такою назвою 20 березня у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась прес-конференція, присвячена відзначенню всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу.

Проблеми та перспективи подолання туберкульозу в області обговорювали представники Департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА, спеціалісти Вінницького обласного Центру здоров'я, обласні фахівці-фтизіатри, представники громадських організації.

Метою заходу стало привернення уваги громадськості до проблеми туберкульозу та підвищення обізнаності населення щодо цього інфекційного захворювання, факторів ризику, правильного способу життя для його попередження, а також пропаганда заходів специфічної профілактики та важливості ранньої діагностики й фахового лікування

«За останні роки спостерігається певна тенденція до зменшення захворюваності новими випадками ТБ на території Вінницької області», - про це повідомила Ніна Гончар – заступник головного лікаря ВОСТМО «Фтизіатрія» – керівник регіонального центру МіО

Фахівці зазначають, що у Вінницькій області захворюваність на нові випадки туберкульозу зросла.

Зростання відбулось за рахунок збільшення кількості позалегеневих форм туберкульозу, які діагностували вперше, а це: кістково-суглобовий, туберкульоз очей, периферичних лімфовузлів.

Також спеціалісти обговорили особливості перебігу туберкульозу, наголосили на важливості раннього діагностування туберкульозу. На важливості ролі первинної ланки наголосила Алла Гайдаш – головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню ДОЗ ОДА.

Активно обговорювали учасники прес-конференції і проблеми туберкульозу у дітей. Тетяна Бондаренко наголосила на необхідності щеплень проти туберкульозу. Адже це запорука здорового життя кожного громадянина нашої країни.

«Лише спільними зусиллями медиків та батьків можна знизити ризик захворіти на туберкульоз. А для цього вкрай необхідно вакцинувати дітей», - наголосила Тетяна Бондаренко.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді експонують ...
Наступна новина: Творчий доробок ...

КОМЕНТАРІ