Вінничина: «Засуджені мають право на якісне медичне обслуговування»,- прокуратура

Вінничина: «Засуджені мають право на якісне медичне обслуговування»,- прокуратура

25.03.17 11:28 0 564
Органами прокуратури Вінницької області перевірено стан дотримання прав засуджених на охорону здоров’я в установах виконання покарань.

Установлено, що наявне медичне обладнання у виправних колоніях у переважній більшості застаріле та деяке з них використовується ще з 70-80 років минулого століття.

Штат медичних частин є неукомплектованим відповідними фахівцями через, що засудженні у деяких установах не можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу.

Деякі з медичних частин установ виконання покарань не пройшли державної акредитації, а окремі працюють без державної ліценції на проведення господарської діяльності з медичної практики.

У медичних частинах не дотримується температурний режим, а відтак, у палатах та інших приміщеннях температура повітря у зимовий період менше мінімально допустимої. Засудженні, які знаходились в стаціонарі, змушені вдягати верхній одяг та шапки.

В окремих установах порушуються права в’язнів на належні умови тримання. Зокрема, санвузли знаходяться в антисанітарному та зношеному стані й потребують капітального ремонту із заміною обладнання. З кранів умивальників подається лише холодна вода, що створює передумови для простудних та інфекційних захворювань, у кімнатах для вмивання холодно та сиро.

Також неналежно здійснюється облік отриманих від родичів засуджених лікарських засобів та виробів медичного призначення. Наприклад, в одній із виправних колоній на момент перевірки належним чином не обліковані лікарські засоби отримані від родичів на суму майже 6 тис гривень. Допускаються непоодинокі порушення правил зберігання лікарських засобів.

Крім того, у ході перевірок встановлено неналежне облаштування в окремих медичних частинах психіатричних та інфекційних ізоляторів для тримання засуджених на активну форму туберкульозу.

За результатами перевірок керівникам виправних установ, а також начальнику Центрально-Західного регіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, внесено документи прокурорського реагування з вимогою негайного усунення порушень прав засуджених на охорону здоров’я.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останні три роки у ...
Наступна новина: Сергій Савчук: Участь ...

КОМЕНТАРІ