Майже дві тисячі жінок Вінниччини пройшли обстеження на пересувному мамографі «Квітка» (+фото)

Майже дві тисячі жінок Вінниччини пройшли обстеження на пересувному мамографі «Квітка» (+фото)

25.03.17 10:40 0 454
22 березня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА відбулась прес-конференція, присвячена 10-річчю україно-американського благодійного проекту «Незабутня Квітка».

Участь у заході взяли засновник україно-американського проекту «Незабутня Квітка» Алекс Гутмахер, депутат обласної ради Людмила Станіславенко, головний лікар Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру, доктор медичних наук, голова ГО «Асоціація онкологів Поділля» Володимир Шамрай, заступник головного лікаря з хірургічної роботи Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру Олександр Гудзь.

« У рамках реалізації на Вінниччині проекту «Незабутня Квітка», завдяки сприянню обласної влади у жовтні 2016 року Вінницькому обласному клінічному онкологічному диспансеру був переданий цифровий мамограф, який виїздить у райони області для обстеження жінок. За цей час у районах було оглянуто 1703 жінки. У 30% виявлено ту чи іншу патологію, яка потребує подальшого ретельного обстеження і лікування. Загалом рак молочної залози діагностовано у 9 жінок із 1703. Патологію виявлено у 483 осіб, які згодом були направлені до Вінницького онкодиспансеру для проведення подальшого обстеження і відповідного лікування. Проблема раку молочної залози вкрай актуальна для нашого регіону. Щороку у Вінницькій області ми діагностуємо рак у більше ніж 550 жінок. Найбільший рівень захворюваності виявлено у м. Ладижин, Бершадському, Немирівському, Томашпільському, Тульчинському та Чернівецькому районах», – зазначив Володимир Шамрай.

Перший фактор ризику виникнення раку молочної залози – це вік жінок. Таким чином, після досягнення 35-річного віку, жінки повинні обстежуватись нерідше одного разу на рік.

«Сучасна тенденція хірургічного лікування раку молочної залози – це органозберігаюча операція. Жінка після оперативного втручання продовжує комбіноване лікування: хіміотерапію і променеву терапію. Цьогоріч проведено 5 оперативних втручань, направлених на відновлення молочної залози», – відзначив Олександр Гудзь.

«Завдяки підтримці депутатського корпусу та керівництва області була виділена вкрай необхідна сума – більше 4 млн. гривень на придбання пересувного мамографа. На часі – питання про придбання ще одного приладу. Це величезна перемога області, завдяки якій жінки мають змогу безкоштовно обстежитися. Якщо зможемо врятувати хоча б декілька життів, але я впевнена, що це буде декілька десятків життів, то буду надзвичайно щаслива, як і кожен з тих, хто підтримував це питання. Щиро дякуємо пану Алексу за творчу ініціативу, знайомство із творчістю Квітки Цісик, популяризацію української мови в Америці й спасіння жінок», – наголосила Людмила Станіславенко.

«Вінниця увійшла в моє серце золотими літерами, в історію десятиріччя програми «Незабутня Квітка», яка продовжує своє життя, рятуючи жінок України. Приємно, що мамограф знаходиться в руках одного з найпрофесійніших лікарів України – Володимира Шамрая. Ви можете пишатися цією людиною. Щиро вдячний за підтримку й розуміння справи голові обласної державної адміністрації Валерію Коровію», – зазначив Алекс Гутмахер.

Засновник україно-американського проекту «Незабутня Квітка» також запросив усіх відвідати Національну Оперу України імені Т. Шевченка, що у місті Київ, 4 квітня, де відбудеться музичне дійство до 10-річчя україно-американського благодійного проекту «Незабутня Квітка». Під час концерту буде здійснена основна мета проекту – передання 100 тис грн. для придбання пересувного мамо графа «Квітка» для профілактики і лікування раку молочної залози серед жінок Києва.

Україно-американський благодійний проект «Незабутня Квітка» планує у 2017 році придбати пересувні мамографи «Квітка» для Київської, Одеської, Львівської областей, аби кожен обласний онкоцентр був забезпечений пересувним мамографом «Квітка».



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Геннадій Зубко: Потрібно ...
Наступна новина: Тернопільська область ...

КОМЕНТАРІ