На Вінничині в XIV Обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад приймуть участь 690 проектів (+фото)

На Вінничині в XIV Обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад приймуть участь 690 проектів (+фото)

25.03.17 09:11 0 454
Згідно з розпорядженням голови обласної Ради від 11 січня 2017 року №11 «Про чотирнадцятий обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад» та рішення Конкурсної ради (протокол №1 від 20.01.2017 р.) з 20 січня 2017 року було оголошено XIV обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад (далі - Конкурс). 28 лютого 2017 року - кінцевий термін подання проектів в друкованому та електронному вигляді Дирекції конкурсу (Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації).

Цьогорічний конкурс мав низку змін, одні із основних це:

- впроваджено обов'язкову online-реєстрацію заяв проектів,

- нові пріоритетні напрями Конкурсу,

- від подавача не більше 2-х проектів,

- збільшено граничний обсяг співфінансування проекту до 200 тис.грн. за рахунок фонду Конкурсу

- та інші.

У Конкурсі приймали участь проекти, розроблені та подані органами місцевого самоврядування, органами місцевого самоврядування об'єднаних територіальних громад та районні ради Вінницької області. Також участь прийняли проекти, розроблені та подані спільно кількома органами місцевого самоврядування та спільні проекти органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями.

Хочемо зазначити, що загалом online-зареєстровано 775 проектів, із яких: офіційно зареєстровано Дирекцією конкурсу 690 проектів. Решта 85 проектів не приймають участь в конкурсі, на підставі: 48 проектів не подані в паперовому вигляді, 22 проекти продубльовано при online-реєстрації та 15 проектів не відповідають вимогам Конкурсу (подано більше 2-х проектів від одного подавача та інше).

Всі райони та міста обласного значення прийняли участь у Конкурсі.

Найактивнішими учасниками були райони: Калинівський та Бершадський по 48 проектів, Крижопільський - 42 проекти, Барський - 41 проект, Ямпільський - 40 проектів.

Найменшу кількість проектів від районів було подано: Іллінецький - 8 проектів; Мурованокуриловецький та Оратівський по 7 проектів.

Розподіл проектів за напрямками відбувся наступним чином:

1. Підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями – 37 проектів (5,4% від загальної кількості зареєстрованих проектів);

2. Збереження історико-культурної спадщини – 39 проектів (5,7% від загальної кількості зареєстрованих проектів);

3. Розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів – 150 проектів (21,7% від загальної кількості зареєстрованих проектів);

4. Заходи екологічного спрямування, які підготовлені відповідно до постанови КМУ від 17 вересня 1996 року №1147 “Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів” – 53 проекти (7,7% від загальної кількості зареєстрованих проектів);

5. Заходи щодо енерго- та ресурсозбереження в закладах системи охорони здоров'я, освіти, культури та соціального захисту – 411 проектів (59,6% від загальної кількості зареєстрованих проектів).

Всі зареєстровані проекти передані для проведення експертної оцінки Виконавчому адміністратору Конкурсу.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі висадять ...
Наступна новина: Підприємець за власні кошти ...

КОМЕНТАРІ