Всеукраїнський національно-патріотичний марафон продовжує подорожувати Вінницькою областю – на цей раз Шаргородський район (+фото)

Всеукраїнський національно-патріотичний марафон продовжує подорожувати Вінницькою областю – на цей раз Шаргородський район (+фото)

25.03.17 10:09 0 442
Всеукраїнський національно-патріотичний марафон відвідав 20 березня 2017 року до Шаргородського р-ну. Громада міста Шаргорода, місцева адміністрація та керівники району, разом з учасниками Всеукраїнського національно-патріотичного марафону, вшанували пам'ять Захисників Вітчизни з нагоди 73 річниці визволення Шаргородщини від Німецько-фашистських загарбників.

На запрошення Всеукраїнського марафону, на заходах був присутній заступник голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Вінницькій облдержадміністрації Андрій Мельничук.

До слова були запрошені: голова районної ради Михайло Попов, заступник голови районної державної адміністрації Микола Гавліцький, голова районної ради організації Ветеранів України Петро Васильков, та керівник громадської організації «Тейваз» Артем Ковальчук.

Усіх героїв, які загинули в боротьбі за свободу рідного краю,усіх тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої Вітчизни, згадали хвилиною мовчання, покладанням квітів.

Всеукраїнський марафон не міг оминути і вшанував пам'ять загиблих афганців.

Деталі мітингу можна побачити на офіційному сайті Шаргородської районної адміністрації за посиланням: http://rda.sharrayrada.gov.ua/fakti/20032017-miting/

Далі, Всеукраїнський національно-патріотичний марафон вирушив у с.Мурафа, Шаргородського району, де разом з громадою села, сільським головою, дирекцією школи та школярами вшанували пам'ять Захисників Вітчизни біля постаменту на центральній вулиці.

До слова були запрошені: заступник голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Вінницькій облдержадміністрації Мельничук Андрій, керівник громадської організації «Тейваз» Артем Ковальчук. Прямуючи до актової зали Мурафської школи, учасники марафону організували невеличкий мітинг перед входом у школу, і вшанували пам'ять біля меморіальної дошки загиблому АТОвцю - Ліневському Івану Яковичу. Від марафону виступив Артем Ковальчук ГО «Тейваз», від громади - сільський голова Партека Сергій Васильович. Після вшанування пам'яті, учасники Всеукраїнського марафону демонстрували свої навички та вміння перед вихованцями школи та громадою, усі присутні в захваті спостерігали за молоддю, яка співає і читає авторські вірші, демонструє елементи самозахисту та рукопашного бою. На заході було представлено земляка, уродженця с.Мурафа - Галаса Олександра. За його словами, в селі та районі планується розпочати активну роботу по створенню гуртків та секцій з національно-патріотичного виховання. Шведа Галина Олександрівна, директор школи, подякувала учасникам Всеукраїнського марафону за візит.

Директор школи готова до співпраці, за її словами, вона докладе усіх зусиль, щодо організації патріотичної роботи, організації секцій, та гуртків на базі школи. А ми в свою чергу будемо допомагати, та плануємо організувати зустріч з Павлом Вікторовичем Хникіним – дворазовим срібним призером Олімпіади – 1992, чемпіоном Європи – 1991, бронзовим призером чемпіонатів Європи у 1993 та 2000 році, учасник чотирьох Олімпіад, багаторазовий чемпіон України, заслуженим майстром спорту. В селі Мурафа, є басейн, є можливість займатись плаванням, тому туди з навколишніх сіл звозять діток, щоб ті займались спортом.

Далі учасники марафону продовжили свій маршрут у с.Хоменки, Шаргородського району, де також вшанували пам'ять загиблих у другій світовій війні, покладанням квітів та вінка. До слова були запрошені: керівник громадської організації «Тейваз» Артем Ковальчук, представник громади Шостак Олександр Олександрович, та заступник голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Вінницькій облдержадміністрації Мельничук Андрій Сергійович. Андрій Мельничук зауважив, що подорожуючи Україною, мало де можна побачити такий Меморіал Слави.

Учасники Марафону демонстрували свої вміння перед вихованцями Хоменської школи, які їх чекали з нетерпінням у місцевому Будинку культури. Учасники зривали овації своїми показовими виступами, в дітей сяяли оченята, вони захотіли стати схожими на них, займатись чимось подібним.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: перший ...
Наступна новина: У лікувальному корпусі ...

КОМЕНТАРІ