Досвід країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації обговорили зі школярами Вінниччини (+фото)

Досвід країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації обговорили зі школярами Вінниччини (+фото)

25.03.17 11:48 0 461
Громадська організація «Асоціація євроклубів Вінниччини» цьогоріч продовжила гарну традицію щодо реалізації навчально-виховних проектів для учнів навчально-освітніх закладів Вінницької області.

Так, новий проект, який носить назву «Досвід країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації» покликаний сприяти покращенню обізнаності представників місцевих громад, зокрема, учнів та вчителів навчально-освітніх закладів, громадських активістів та ініціативних громадян щодо досвіду країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації.

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету. Регіональним партнером проекту є Всеукраїнське громадське об'єднання «INSTITUTE RESPUBLICA».

В рамках проекту планується проведення близько 40-ка інформаційних зустрічей із представниками місцевих громад з тематики досвіду країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації. Також буде розповсюджено близько 2000 примірників навчально-методичної літератури із зазначеної тематики.

Особливість проекту полягає у тому, що він окреслює не лише позитивні сторони реформування, але й висвітлює негативні моменти, яких потрібно намагатися уникнути під час проведення децентралізації.

«Розповідаючи про досвід країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації, ми намагаємося донести до учасників проекту тезу про те, що добробут будь-якої держави, а не лише України, залежить від налагодження ефективної взаємодія місцевої громади, влади та бізнесу», – розповідає голова громадської організації «Асоціація євроклубів Вінниччини» Єлизавета Савчук.

За словами тренера проекту, кандидата історичних наук, доцента кафедри всесвітньої історії Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Олександра Неприцького, учні навчально-освітніх закладів Вінниччини повинні зрозуміти, що саме в їхніх руках, як у молодого підростаючого покоління українців, знаходяться всі можливості для того, щоб змінити життя в країні на краще.

Нагадаємо, що громадська організація «Асоціація євроклубів Вінниччини» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Без сумніву, реалізація проекту «Досвід країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації» посилить свідоме ставлення громадян до процесу проведення реформи місцевого самоврядування в Україні.























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: мешканців ...

КОМЕНТАРІ