Вінницьких бізнесменів знайомили про можливості та умови участі на ринку міжнародних тендерних закупівель (+фото)

Вінницьких бізнесменів знайомили про можливості та умови участі на ринку міжнародних тендерних закупівель (+фото)

25.03.17 11:06 0 434
В приміщенні Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва відбувся практичний семінар на тему «Угода СОТ про державні закупівлі: від теорії до практики».

Організатором семінару виступив Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації.

Метою проведення семінару стала необхідність розгляду питань щодо успіхів і невдач, з якими стикаються компанії, що беруть участь у тендерах за кордоном, а також важливість обговорення основних проблем, через що компанії не беруть участь у тендерах та ціна питання участі в міжнародних тендерах для вітчизняних компаній.

Серед експертів-доповідачів, що взяли участь у семінарі були присутні: керівник проекту GPAinUA Тарас Шимко, експерт проекту GPAinUA Анна Міленіна, експерт із закупівель Інга Лівандовська.

Відкриваючи роботу семінару, з вітальним словом виступила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Надія Насіковська, яка представила учасників заходу, а також проінформувала про порядок денний семінару.

Розповідаючи про переваги підписання угоди СОТ про державні закупівлі, Анна Міленіна наголосила на тому, що Україна, як сторона угоди, активно приймає участь з точки зору переговорного процесу і процесу приєднання до угоди СОТ про державні закупівлі, здійснює оцінки ринку та оцінку національного законодавства країн учасниць угоди.

«Угода СОТ є абсолютно ринковою, вона визначає загальні принципи за якими мають здійснюватись процедури закупівель, це взаємовигідне відкриття ринків публічних закупівель кожної з країн, що приєднані до цієї угоди. На сьогоднішній день до угоди входить 46 країн світу, в тому числі і Україна. Це дійсно потужні економіки, це 28 країн ЄС, це США, Канада, Японія, тобто це всі ті країни, які дуже потужно стоять на ногах.» - наголосила Анна Міленіна.

Про нові можливості, які підписання даної угоди відкриває для українського бізнесу розповів Тарас Шимко. Він наголосив, що дана угода значно спрощує доступ вітчизняних компаній до іноземних ринків. В свою чергу, розповідаючи про GPAinUA, Тарас Шимко відзначив той факт, що метою даного проекту є забезпечення і створення умов для ефективної участі України на ринку міжнародних тендерних закупівель.

«Угода діє майже рік і ми не одразу зрозуміли яку користь підписання цієї угоди може принести українському бізнесу. Основна мета нашого проекту GPAinUA – відпрацювати механізм роботи угоди та запустити його в дію. Важливо, що на вже є ряд компаній, які прийняли участь в публічних закупівлях в рамках GPAinUA, ряд компаній вже підписали контракти, деякі отримали пропозиції і проходять кваліфікацію. І ми бачимо, що є позитивний досвід від підписання угоди СОТ про державні закупівлі», - зауважив Тарас Шимко.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині нові ...

КОМЕНТАРІ