Представники малих та середніх підприємств Тернопільщини вчилися знаходити вихід на експорт

Представники малих та середніх підприємств Тернопільщини вчилися знаходити вихід на експорт

25.03.17 14:12 0 499
За сприяння департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації та за підтримки Програми Агенства США з міжнародного розвитку «Лідерство в економічному врядуванні», 16 березня у Тернополі відбувся перший семінар в рамках циклу тренінгів по навчальній програмі «Комплексний підхід до експорту як запорука міжнародного успіху компанії».

Участь у навчанні взяли представники малих та середніх підприємств області, які мали змогу отримати практичні навички щодо формування експортної стратегії та комплексного підходу до експортної діяльності.

Навчання включає поглиблене вивчення потенційних ринків, експортного бізнес-планування, пошук партнерів та керування бізнес-контактами, передбачає розгляд загальних питань щодо вимог ринків на прикладі ринків ЄС та практичне обговорення – вивчення матеріалу на прикладах учасників тренінгу.

Довідково:

Усього, в рамках навчальної програми, заплановано проведення 6 тренінгів. Наступний, - другий тренінг буде присвячено вивченню вимог ринків, які повинен аналізувати експортер; тарифним та нетарифним обмеженням доступу на ринки; перевагам ЗВТ.

Зокрема, буде розглянуто ринкові стандарти, вимоги безпеки (сертифікація), технічні регламенти та стандарти, схеми добровільної сертифікації для різних груп товарів (сільськогосподарська продукція та продукти переробки, промислові товари, товари хімічних груп, текстиль).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Мешканця Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ