Понад 100 мешканців Тернопільщини,які вирішили зайнятися бізнесом,отримали разову допомогу

Понад 100 мешканців Тернопільщини,які вирішили зайнятися бізнесом,отримали разову допомогу

25.03.17 08:06 0 456
Семінар із соціальними партнерами на тему: «Започаткування власної справи – рішучий крок до самостійного працевлаштування» відбувся у конференц-залі Будинку праці, що в Тернополі. Про це повідомляє прес-служба обласного центру зайнятості.

Безробітним, які мають намір започаткувати власну справу, пропонується участь у цільових семінарах з орієнтації на підприємництво. Для них також організовується навчання за напрямком «Менеджмент малого підприємництва», де особи зі статусом безробітного здобувають необхідні знання, вчаться складати бізнес-плани, які потім захищають у центрі зайнятості.

«Особам, які вирішили зайнятися бізнесом, одноразово виплачується допомога по безробіттю для його організації. Таку виплату можуть отримати безробітні, яким виповнилося 18 років, якщо вони не можуть бути працевлаштовані за сприяння служби зайнятості протягом 1 місяця у зв'язку з відсутністю для них на ринку праці підходящої роботи», — наголосив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Торік 104 безробітні отримали згадану допомогу на загальну суму майже 1,6 мільйони гривень. Частина з цих безробітних створює робочі місця не тільки для себе, а й для членів своїх родин чи наймають інших працівників, у тому числі з числа осіб зі статусом безробітного. Таким чином продовжуючи співпрацю зі службою зайнятості, але уже у статусі роботодавців.

Василь Олещук назвав найпопулярніші види підприємництва серед населення Тернопільщини, а це: оптова та роздрібна торгівля, надання побутових, комунальних, транспортних послуг, ведення сільського господарства. Для підприємців, які потребують додаткових роз'яснень з питань юридичної чи банківської сфери, податкового, трудового законодавства служба зайнятості організовує надання консультацій компетентними представниками відповідних установ. У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості діє «Клуб бізнес-подій», де підприємці отримують потрібну для них інформацію, зустрічаються з цікавими людьми, діляться досвідом роботи.

«Департаментом економіки та торгівлі обласної державної адміністрації запропоновано, а обласним центром зайнятості підтримано створення на базі місцевих центрів зайнятості «Бізнес-інкубаторів». За дорученням голови ОДА уже сформовано робочу групу, яка до 1 травня має розробити концепцію функціонування таких інкубаторів. Крім того, при працевлаштуванні безробітних на новостворені робочі місця служба зайнятості компенсовує підприємцям єдиний соціальний внесок. У 2016 році таким чином 275 роботодавців отримали компенсації майже на 1,7 мільйона гривень за працевлаштування 428 осіб зі статусом безробітного. З початку цього року єдиний соціальний внесок компенсовано 63 роботодавцям за надання місць праці 85-ти безробітним. Разом з тим, минулоріч 14 роботодавців на новостворені робочі місця з компенсацією витрат на оплату праці працевлаштували 16 переселенців, а з початку 2017 року три роботодавці за цих умов забезпечили роботою 4-ох вимушено переміщених осіб», — зазначив директор ОЦЗ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині відкриття ...
Наступна новина: Добровільне приєднання ...

КОМЕНТАРІ