На Тернопіллі новий туристичний сезон відкриють у Бережанах

На Тернопіллі новий туристичний сезон відкриють у Бережанах

25.03.17 11:38 0 435
Цьогоріч туристичний сезон стартує із Бережан. Відкриють його фестивалем, присвяченим Ференцу Ракоці ІІ. Захід триватиме із 6 до 8 травня.

Про це повідомив головний спеціаліст відділу туризму облдержадміністрації Ростилав Яцків, йдеться у сюжеті «TV-4».

Ференц Ракоці ІІ – постать, відома, насамперед, за кордоном. Проте кілька років він жив на Тернопільщині. Він був керівником Національно-визвольної війни угорського народу проти панування Габсбургів.

Перший Ференц-Фест на його честь відбувся у Бережанському замку минулоріч. Цього року традицію продовжать.

«Історія Угорщини, Польщі, Словаччини, України тісно пов'язана з іменем славетного героя угорського народу Ференца Ракоці ІІ. З 1703 по 1708 Ференц Ракоці ІІ проживав, працював в місті Бережанах. Там він написав відозву, маніфест до угорського народу», – розповідає міський голова Бережан Володимир Музичка.

Перший фестиваль на його честь у Бережанах відбувся минулоріч у місцевому замку. Туди, окрім мешканців Тернопільської області, приїхало і багато закарпатців. Цього року географію заходу за задумом організаторів розширять, запросивши мешканців сусідніх країн. Вже є попередня домовленість і про приїзд музикантів із Будапешта.

Заздалегідь, ще до початку Ференц Фесту, на локації працюватиме скульптор по дереву Ліланд. Він виготовлятиме скульптури, які би символізували часи Ференца Ракоці. На фестивалі пригощатимуть стравами угорської кухні, програму заходу обіцяють багату на події та цікаву.

Бережани можуть стати і частиною туристичного шляху імені Ференца Ракоці ІІ. Про це вже домовляються на міждержавному рівні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях розпочато ...
Наступна новина: У зоні АТО загинув ...

КОМЕНТАРІ