Сергій Надал взяв участь у засіданні Правління Асоціації міст України

Сергій Надал взяв участь у засіданні Правління Асоціації міст України

25.03.17 13:21 0 450
Міський голова Тернополя Сергій Надал разом з іншими керівниками адміністративних центрів взяв участь у засіданні Правління Асоціації міст України (АМУ). Нарада проходила під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Очільник Тернополя, який одночасно є Головою комітету з питань бюджетної політики АМУ розповідає, що під час засідання з керівництвом уряду було обговорено питання впровадження медичної реформи та формування госпітальних округів, підвищення тарифів на електроенергію для міського електротранспорту, енергозбереження та інші питання роботи органів місцевого самоврядування.

Серед іншого присутні порушили питання про скасування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів. Адже, на думку членів правління, скасувавши цей акциз, Уряд може поставити під загрозу стабільність наповнення дохідної частини місцевих бюджетів.

«Присутніми було обговорено та запропоновано Уряду механізм, яким чином забезпечити надходження до бюджетів усіх міст та як проконтролювати повноту сплати акцизного збору, щоб міста мали можливість забезпечити надійне функціонування галузі освіти, медицини та повноцінне проведення поточних та капремонтів у своєму місті», - розповідає Сергій Надал.

Керівництвом Уряду та профільним міністром було наголошено на необхідності введення в дію котелень на альтернативах видах палива, тому вони схвалили діяльність і Тернопільської міської ради, і інших органів місцевого самоврядування, які переходять на альтернативні види палива.

Також очільник Тернополя на засіданні запропонував програму розвитку міського електротранспорту.

«Відповідно до програми, передбачається встановлення пільгового тарифу плати за електроенергію для підприємств міського електротранспорту, а також впровадження державної програми, за якою міста змогли б купувати нові тролейбуси за пільговими відсотками по кредиту», - додає міський голова.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ