На Тернопільщині стартувала акція «За чистий Дністер»

На Тернопільщині стартувала акція «За чистий Дністер»

25.03.17 11:16 0 502
22 березня голова обласної державної адміністрації Степан Барна підписав доручення про проведення акції «За чистий Дністер».

«22 березня - Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів, запроваджений Генеральною Асамблеєю в 1993 році. Наша позиція – ці дні присвятити впорядкувнню середніх та малих водойм на території області. Це річки Серет, Збруч, Дністер. Я хочу наголосити, що Дністер має бути не тільки вільним від дамб і гідроелектростанцій, а й чистим та без сміття. Тому закликаю екологічну спільноту, жителів краю долучатися до процесу впорядкування гирла та берегів річки. Відповідні доручення отримали голови Бучацької, Монастириської, Заліщицької та Борщівської РДА. Ми очікуємо, що до акції долучаться понад 1000 осіб. Ми маємо зробити все, щоб береги Дністра мали привабливий вигляд і нам не було соромно перед туристами, які приїжджають сюди відпочивати», - наголосив Степан Барна.

За словами Степана Барни, у рамках акції планують здійснити заходи з розчистки русел та берегів річки, каналів, джерел, водойм від побутового сміття; провести роботи з догляду за захисними насадженнями вздовж берегів річок та вжити заходи щодо зменшення забруднення водних об'єктів скидами стічних вод та ефективної роботи каналізаційних очисних споруд і мереж.

Також голова ОДА звернувся до голів Чернівецької та Івано – Франківської облдержадміністрацій з пропозицією долучитися до екоакції «За чистий Дністер». Триватиме акція з 22 березня по 1 квітня.

У планах - провести флешмоб із хештегом #За_чистий_Дністер та в соціальній мережі Facebook виставляти фото з зазначенням місця та заходів проведення акції з вказаним хештегом.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині нові ...
Наступна новина: Вінничина: гайсинські ...

КОМЕНТАРІ