Після майже 30 років очікувань,відкрили басейн у Козовій на Тернопільщині

Після майже 30 років очікувань,відкрили басейн у Козовій на Тернопільщині

27.03.17 08:20 0 493
Організовувати заняття з дайвінгу, навчально-тренувальні збори, а також просто активно проводити час відтепер можна у Козовій. 23 березня на базі Козівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, урочисто відкрили плавальний басейн. Даний об'єкт перебував у недобудованому стані понад десять років: за 1989-1999 роки на етапі 50% готовності об'єкт «заморозили». З 2015 року Голова Тернопільської ОДА Степан Барна поставив завершення будівництва Козівського басейну, як один із пріоритетних проектів.

« ми демонструємо, яких результатів можна досягнути спільними зусиллями державної влади та місцевого самоврядування. Майже тридцятилітня епопея будівництва басейну завершилася тим, що тепер діти мають можливість проводити час активно та з користю для здоров'я», — зазначив під час урочистого відкриття голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

У будівництво та реконструкцію басейну торік було вкладено 4,5 мільйони гривень, з яких 600 тисяч — це кошти з місцевого бюджету, а решта — з державного бюджету. Загальні витрати склали понад 9 мільйони гривень, зазначив очільник області.

Займатися у новому спорткомплексі відтепер матимуть можливість понад 1.500 школярів Козови та ще близько 1.000 дітей з сусідніх — Підгаєцького, Зборівського, Бережанського та Тернопільського районів. Загалом відкриття нового басейну не лише створить належні умови для оздоровлення сотень учнів, а й забезпечить нові робочі місця.

«Щонайменше 10% від Фонду регіонального розвитку - а це близько 20 мільйонів гривень - плануємо спрямувати на реконструкцію і будівництво спортивної інфраструктури в Тернопільській області. Одним із найпріоритетніших напрямків є будівництво водної арени «Тернопіль» на базі каналу Тернопільського ставу. У 2017 році в спортивну інфраструктуру області ми плануємо вкласти щонайменше 30-35 мільйонів гривень», — зазначив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: прокуратурою ...
Наступна новина: Чернігів: Розклад дачних ...

КОМЕНТАРІ