На Тернопіллі у співпраці з Бучацьким РЦЗ півтори сотні селян Золотопотіцької громади отримали роботу

На Тернопіллі у співпраці з Бучацьким РЦЗ півтори сотні селян Золотопотіцької громади отримали роботу

27.03.17 11:32 0 517
«До нашої громади входять 11 населених пунктів: смт Золотий Потік, села Возилів, Костільники, Миколаївка, Русилів, Скоморохи, Сновидів, Соколів, Сокілець, Губин, Рублин, - повідомив голова Золотопотіцької об'єднаної територіальної громади Ростислав Кушик під час зустрічі з в.о. директора Бучацького районного центру зайнятості Любов Мерв'як. - На території громади зареєстровано 178 роботодавців, з них 122 – фізичні особи-підприємці».

Керівник РЦЗ зауважила, що у 2016 році 28 роботодавців, які проводять діяльність на території Золотопотіцької селищної ради, подали до центру зайнятості інформацію про наявність 111 вільних робочих місць. До тимчасових робіт, організованих двома оздоровчими дитячими закладами ПДОЗ «Лісовий дзвіночок» та ДПОК «Лісовий» залучено 32 особи.

Загалом з часу створення громади відбулось 5 зустрічей із головою об'єднаної територіальної громади, укладено договір про співпрацю, погоджено план спільних дій та графік проведення виїзних дистанційних майданчиків.

Під час цих ділових бесід Любов Мерв'як поінформувала про послуги служби зайнятості роботодавцям та незайнятому населенню, обговорювалися питання працевлаштування мешканців громади, створення нових робочих місць, у тому числі з наданням компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску, перспективи розвитку інфраструктури території громади. Одним із окремих питань було організація громадських робіт та залучення осіб з числа безробітних до благоустрою населених пунктів, які входять до громади.

У результаті ділових бесід прийнято рішення сесії Золотопотіцької об'єднаної територіальної громади про затвердження видів громадських робіт та передбачення на 2017 рік у бюджеті громади коштів на ці роботи в сумі 5 тис. грн.

«Упродовж 2016 року послугами Бучацького районного центру зайнятості скористались понад 300 жителів згаданої громади. За сприяння служби зайнятості на постійні місця роботи працевлаштовано понад 150 селян, в тому числі 29 - після проходження стажування та підвищення кваліфікації працевлаштовано. Також на постійне місце роботи працевлаштовано вдову загиблого учасника АТО. Із наданням роботодавцю компенсації єдиного внеску працевлаштовано 1 особу з числа безробітних», - поінформувала керівник РЦЗ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Депутати ...
Наступна новина: Вінниччина втратила ще ...

КОМЕНТАРІ