У Тернополі відзначили третю річницю створення Національної гвардії України

У Тернополі відзначили третю річницю створення Національної гвардії України

27.03.17 10:48 0 467
Урочисті заходи, присвячені 3-й річниці утворення Національної гвардії України, відбулися 24 березня у Тернополі.

Військовослужбовців 2 стрілецького батальйону військової частини 3002 Національної гвардії України, яка дислокується у Тернополі, привітав заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик. Він відзначив важливу роль Національної гвардії у найбільш складні часи останніх років, коли від самого початку її відновлення її офіцери і бійці разом з тисячами добровольців, які прийшли з Майдану, спільно встали на захист цілісності та державного суверенітету України.

«Ми всі добре пам'ятаємо ті часи, ті передумови, які були напередодні створення і відновлення Нацгвардії, ми добре пам'ятаємо, що держава без ЗСУ, Нацгвардія зіткнулася із великим викликом, який ми отримали на сході нашої держави, ми отримали відкриту агресію від країни, яка до того вважалася нам братньою. В таких надскладних умовах нам довелося формувати як ЗСУ, так і була сформована Нацгвардія України. Нацгвардія відповідає як за спокій на мирній частині держави і Кіровоградщині, так і безумовно несе бойове чергування на сході. Днями частина ваших побратимів відбули на навчання у Львів, звідки вирушать у зону проведення АТО. Я дякую вам всім за чесну роботу, яку ви робите в ім'я України і всіх тих, хто тут живе», – зазначив Юрій Юрик.

Відтак членів особового складу Нацгардії, який дислокується на Тернопільщині, нагородили грамотами та медалями.

Нагадаємо, День Національної гвардії України – відзначається щороку 26 березня, згідно з Указом Президента “Про День Національної гвардії України” № 148 від 18 березня 2015 року, враховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Відомі чернівецькі ...

КОМЕНТАРІ