У Волинській області об'єднані зусилля прокуратури та громадських активістів дають реальні результати у боротьбі з корупцією. .

У Волинській області об'єднані зусилля прокуратури та громадських активістів дають реальні результати у боротьбі з корупцією. .

27.03.17 12:21 0 529
У прокуратурі Волині відбувся спільний брифінг заступника прокурора Волинської області Сергія Єфремова та представників Всеукраїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» на тему «Актуальні питання боротьби з корупцією. Співпраця прокуратури з громадськими активістами у викритті порушень в діяльності органів місцевого самоврядування та виконавчої влади».

Розпочинаючи брифінг, Сергій Єфремов зазначив, що протидію корупції на Волині суттєво активізовано. В минулому році до суду скеровано 53 провадження про кримінальні правопорушення з ознаками корупції, з них 31 про отримання неправомірної вигоди. До кримінальної відповідальності притягнуто 59 осіб, в тому числі 29 працівників правоохоронних органів.

Спеціально уповноваженим суб’єктами в сфері протидії корупції складено та скеровано до суду 74 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами їх судового розгляду 50 посадовців різного рангу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Вже за 2 місяці поточного року виявлено 16 корупційних кримінальних правопорушень, за якими розпочато 13 кримінальних проваджень. До суду вже скеровано 12 таких проваджень, в тому числі 6 про одержання неправомірної вигоди.

Крім того, складено 23 протоколи про адміністративні правопорушення пов’язані з корупцією.

Політолог Сергій Таран та голова ГО «Центр суспільних дій «Сівітас»-координатор Всеукраїнського Руху з протидії політичній корупції «Під контролем» Володимир Зиль у свою чергу розповіли про головні завдання Руху та результати співпраці з прокуратурою у боротьбі з корупцією. Зокрема, за час співпраці з активістами в прокуратуру області надійшло 18 повідомлень про факти можливих зловживань посадовцями області різного рангу, які регіональною прокуратурою ретельно перевірено із залученням представників правоохоронних органів та органів контролю області.

За результатами опрацювання інформації, наданої активістами, у більшості випадків вона підтвердилася. Правоохоронцями області складено 5 протоколів, про вчинення адміністративних правопорушень, в тому числі 4 пов’язаних з корупцією, які розглянуті судом, винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності.

Крім того, до ЄРДР внесено відомості щодо 6 кримінальних правопорушень з ознаками корупції, зареєстровано 4 кримінальних провадження, 1 кримінальне провадження уже розглянуто судом, винна особа притягнута до кримінальної відповідальності. У інших кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.

Відповідаючи на запитання журналістів, заступник прокурора області Сергій Єфремов наголосив, що органи прокуратури області відкриті для співпраці з усіма громадськими інститутами суспільства задля спільної роботи у боротьбі з корупцією.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Автобусний ...
Наступна новина: Володимир Гройсман: Уряд ...

КОМЕНТАРІ