Вінничина: прокуратурою області виявлені непоодинокі випадки порушення конституційних прав затриманих,ув’язнених та адмінарештованих осіб.

Вінничина: прокуратурою області виявлені непоодинокі випадки порушення конституційних прав затриманих,ув’язнених та адмінарештованих осіб.

27.03.17 08:09 0 519
Встановлено, що при затриманні осіб органи поліції в порушення ст. 261 КУпАП не завжди інформують про це родичів затриманих, не повідомляють Центри з надання безоплатної правової допомоги.

В окремих протоколах про адміністративне затримання невірно зазначається час затримання порушників, не вказується дата, час та підстави їх звільнення. З порушенням законодавства проводяться особисті огляди, вилучення їх речей і документів.

Залишаються невиконаними 253 постанови суду про застосування адміністративного арешту, винесених ще у минулому році. Користуючись відсутністю дієвого контролю порушники ухиляються від відбуття стягнень, змінюють адресу проживання, виїжджають за межі області.

Недостатнім є матеріально-побутове, медико-санітарне забезпечення та облаштування окремих кімнат для затриманих і доставлених, ізоляторів тимчасового тримання органів поліції, а також спецпалат територіальних лікувальних закладів, де тимчасово тримаються такі особи.

Ці та інші порушення стали підставою для внесення до органів Національної поліції та медичних закладів області 27 вказівок з вимогою усунення порушень та притягнення до відповідальності винних осіб.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У Ратуші ...
Наступна новина: Після майже 30 років ...

КОМЕНТАРІ