На Вінничині жмеринські лісівники для посадки на лісорозсадниках виростили в цьому році 850 тис. шт. сіянців та саджанців

На Вінничині жмеринські лісівники для посадки на лісорозсадниках виростили в цьому році 850 тис. шт. сіянців та саджанців

27.03.17 13:27 0 441
Лісівниками ДП «Жмеринський лісгосп» ще до початку Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» створено 53 га лісових культур на землях державного лісового фонду та 9 га захисних насаджень.

До весняної лісокультурної кампанії підприємство підготувалось заздалегідь та грунтовно. Так, на лісорозсадниках вирощено для посадки в цьому році 850 тис. шт. сіянців та саджанців, а саме: 268 тис. шт. дуба звичайного, 119 тис. шт. дуба червоного, 207 тис. шт. хвойних порід, 20 тис. шт. горіха чорного.

За даними ДП «Жмеринський лісгосп» цього стандартного посадкового матеріалу вистачить, щоб створити лісові культури на 80 га земель державного лісового фонду та на 30 га земель, не придатних для сільськогосподарського використання.

Жмеринські лісівники знають, що весна не чекає, і головне - піймати вологу. Цю істину чітко усвідомлює лісничий Жмеринського лісництва Сергій Володимирович Горбатюк. Так в обході №6 майстра лісу Віктора Тарковського вже створено 10 га. лісових культур на землях державного лісового фонду.

Справжнім помічником у всіх гарячих роботах став механізатор цього ж лісництва Віталій Заворотний, без якого не вдалося б досягти таких результатів.

А лісничий Ялтушківського лісництва ДП «Жмеринський лісгосп» Олександр Сороченко вже виконав цьогорічний план лісокультурної кампанії, створивши 6 га лісу. Особливо вагомих результатів досяг майстер лісу Станіслав Солодкий на своєму обході №2.

За результати напруженої роботи жмеринських лісівників бачимо, що ДП «Жмеринський лісгосп» дбає про майбутнє лісове багатство нашої держави!

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку визначено ...
Наступна новина: 26 березня Україна ...

КОМЕНТАРІ