16 млн грн виділено з держбюджету для відшкодування вартості ліків у Житомирській області

16 млн грн виділено з держбюджету для відшкодування вартості ліків у Житомирській області

27.03.17 08:35 0 465
На відшкодування вартості ліків для Житомирської області державою виділено 16 млн 4 тис. 200 грн. Державне регулювання цін на лікарські засоби для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми запроваджується з 1 квітня 2017 року.

Про проект з реімбурсації ліків розповідає обласний позаштатний терапевт управління охорони здоров'я облдержадміністрації, завідуюча кардіодиспансерним відділенням обласного медичного консультативно-діагностичного центру Олена Ільчишина.

За її словами, на відшкодування вартості ліків для Житомирської області державою виділено 16 млн 4 тис. 200 грн. Ці кошти будуть розподілені в райони відповідно до кількості населення та спрямовані у відділи охорони здоров'я райдержадміністрацій області (а там, де їх немає – головним лікарям центрів ПМСД). Рецепти на лікарські засоби будуть виписувати амбулаторно лікарі загальної практики – сімейної медицини.

Постановою Кабінету Міністрів України № 863 затверджено перелік міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, вартість яких відшкодовується під час амбулаторного лікування осіб.

Для лікування серцево-судинних захворювань затверджено 16 непатентованих назв препаратів: аміодарон, амлодипін, атенолол, верапаміл, гідрохлортіазид, спіронолактон, фуросемід, дігоксин, еналаприл, ізосорбіду динітрат, карведілол, клопідогрель, метопролол, нітрогліцерин, симвастатин, бісопролол;

для лікування цукрового діабету ІІ типу: метформін, гліклазид;

для лікування бронхіальної астми: беклометазон, будесонід, сальбутамол.

Відпуск лікарських засобів здійснюється на підставі рецептів, виписаних закладами охорони здоров'я незалежно від форми власності за місцем надання медичної допомоги пацієнту на рецептурних бланках форми №1. Строк дії рецепта становить 30 календарних днів з моменту його виписки. Рецепт зберігається у суб'єкта господарювання протягом трьох років з моменту відпуску. Кожен лікарський засіб виписується на окремому рецепті. Тобто, механізм виписування рецептів залишився таким, яким був раніше.

Аби уникнути дублювання виписування рецептів (а такі випадки траплялися під час реалізації в області Пілотного проекту з відшкодування вартості ліків хворим на артеріальну гіпертензію), лікарі вторинної ланки не будуть залучені до виписування рецептів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ